Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Máchovo jezero chystá změny. Vrátí se k prvorepublikové romantice
Zdroj: Pixabay

Máchovo jezero chystá změny. Vrátí se k prvorepublikové romantice

Obsah článku

Během příštích pár let plánuje vedení města Doksy zvelebit hlavní pláže u Máchova jezera a okolní lesopark. Vznikne například nový vstup, hotel s celoročním provozem nebo vyhlídkové molo. 

Vedení města Doksy již nadále nebude pronajímat dvě nejnavštěvovanější pláže hlavní pláž a Klůček. Pod svou správou jim chce navrátit již dávno zašlou prvorepublikovou slávu. 

Návrh nazvaný Nové pláže Doksy připravilo pražské architektonické studio Archimat. Součástí přestavby bude nový hlavní vstup, který povede na hlavní promenádu a velké vyhlídkové molo. Dalším velkým zásahem bude přestavba hlavní jídelny na hotel s velkou vyhlídkovou terasou. Koncept má místu navrátit kultivovaný autentický charakter. 

Vstup pro místní zdarma

Už letošní rok plánuje vedení města Doksy zajistit místním obyvatelům vstup do areálu zdarma. V letních měsících se pětitisícové město musí vypořádat s přívalem turistů, který sebou nese hluk, přeplněné obchody nebo potíže s parkováním. Vstup zdarma k Máchovu jezeru má být kompenzaci, která alespoň částečně vynahradí ztížené podmínky v Doksech během hlavní sezóny.

Podívejte se do průvodce pro Liberecký kraj co všechno lze v okolí Máchova jezera prozkoumat a naplánujte si výlet ještě dnes. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.