Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Klidná i aktivní dovolená u Gardského jezera

Klidná i aktivní dovolená u Gardského jezera

Největší italské jezero je ledovcového původu, má křišťálově čistou vodu a sevřeno je nádhernou přírodou. Vládne tu středomořské klima a můžete tu strávit kouzelnou dovolenou. Cestu k Lago di Garda zvládnete autem, poradíme vám, jak si dovolenou naplánovat. 

Na pohled moře, ve skutečnosti jezero

Gardské jezero je sevřeno vysokými horami a obklopeno kouzelnou přírodní scenérií. Vládne tu přímořská atmosféra, jsou zde skvělé podmínky pro koupání a pro nejrůznější druhy rekreačních sportů. Hornatá severní strana připomíná krajinu fjordů, jižní strana je protkána vinicemi, cypřiši a oleandry. Jih nabízí velké množství pláží a plážiček, kde můžete v pohodlí relaxovat. 

Místo pro aktivní dovolenou

U jezera i v jeho blízkém okolí jsou ideální podmínky a zázemí pro provozování nejrůznějších druhů sportů. Můžete vsadit na odpočinkovou nebo náročnou turistiku, vypravit se po dobře značených stezkách na kole nebo vyzkoušet některý z adrenalinových sportů. Jezero je vyhledávané horolezci, potápěči nebo těmi, kteří si chtějí prohlédnout místo z paraglidingového křídla. 
Skvělé podmínky mají u jezera cyklisté, v provozu je několik půjčoven elektrokol a dostupné jsou servisy i dobíjecí stanice. Můžete vybírat mezi jednoduchými a krátkými trasami nebo výlety, kde poznáte romantické vesničky, které jezero obklopují. Stezky jsou vyhledávány i bruslaři.

Panoramatická jízda

Nádherné výhledy nabízí lanovka, která má nástupní stanici v blízkosti Lago di Garda a končí na hoře Monte Baldo. Kabina lanovky se otáčí podle vlastní osy (od poloviny cesty), a proto nabízí nádherný výhled všem cestujícím uvnitř kabiny. Na lanovku lze zakoupit jízdenku nahoru nebo oběma směry, krásné je však použít lanovku k výjezdu k vrcholu a pro cestu dolů využít některou turistickou trasu. Jezero se vám představí v celé své kráse.

S dětmi na Lago di Garda

Lago di Garda je krásným místem a zároveň nabízí dostatek vyžití pro rodiny s dětmi. Můžete řádit ve fantastickém zábavním parku Gardaland nebo navštívit ZOO spojenou se safari parkem, kde se projedete auty mezi volně pohybujícími se zvířaty. Při nepřízni počasí můžete navštívit Gardaland aquarium. Ocitnete se pod hladinou moře a prohlédnete si přes 5 tisíc mořských živočichů.

Po stopách historie

V okolí jezera je nespočet kouzelných míst. Budete si prohlížet kostely, kaple nebo hrady. Krásné jsou i původní vily a letní sídla, která byla obývána smetánkou z celé Evropy. Určitě nevynechejte hrad Rocca Scagliera, je obklopený vodou a v blízkosti se můžete ohřát v římských termálních koupelích.

Malebná městečka

U Lago di Garda můžete navštívit nádherná městečka. Nevynechejte Malcesine a Limone sul Garda. V centru Malcesine se budete proplétat spletitými uličkami, lemovanými cennými památkami. Národní památkou je hrad Scaligero, krásná je radnice nebo benátsko-gotický Kapitánský palác. Projděte se po přístavu a zavítejte do kostela Santa Maria della Fontana
V městečku Limone sul Garda vás čekají krásné procházky po kolonádě. Dlouho bylo město izolované a dostupné pouze lodí. 
Krásnou dovolenou pod Alpami můžete strávit v kteroukoliv roční dobu u Lago di Garda. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.