Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Lisabonu

Nejlepší bistra v Lisabonu

Když dostanete hlad v přímořském hlavním městě slunného Portugalska, zkuste navštívit jedno z bister v tomto výběru. Ať už jste přijeli Portugalsko ochutnat, jste milovníci ryb, vyznavači zdravého životního stylu, vegani, nebo si rádi pochutnáte na sladkém, něco se tu pro vás najde.

Lisabon jídlem žije, což můžete okusit na jednom z nejrušnějších gastronomických míst města – Time out marketu. Je to obrovský prostor s množstvím kvalitních restaurací a stánků s občerstvením, kde můžete ochutnat od všeho něco. Kdybyste si ale chtěli vychutnat své snídaně, obědy nebo večeře v trochu klidnějším prostředí, zkuste například:

Brooklyn – bistro od rána do večera

zdroj: facebook.com/BrooklynLisboa/

V Brooklynu na vás dýchne trochu té Ameriky, ale v portugalském stylu. V dřevem vykládaném interiéru s barevnými fotografiemi na zdech si můžete vychutnat vydatné snídaně nebo lehké obědy. Těšte se na chutné bagely, vejce na mnoho způsobů nebo saláty. Obědové menu se každý den mění. Jisté ale je, že tu dostanete moderní zdravé jídlo z čerstvých surovin.

Když se budete ptát, kolik si připravit peněz, tak za sendvič tu zaplatíte od 2 do 6 euro. Bagely stojí kolem 5 euro a káva do 3 euro. Toto bistro najdete blízko centra města. Nejbližší zastávka metra je Avenida, kam dojedete linkou Az. 

Najdete je zde:

Praça da Alegria 35-37
1250-004 Lisabon

https://www.facebook.com/Brooklynlisboa/

daTerra Bairro Alto – veganský otevřený bufet

zdroj: facebook.com/daTerraVegetariano

Ačkoli to v Lisabonu trvalo trochu déle než třeba v severním Portu, už se tu také rozjela síť veganských podniků, kde si můžete pochutnat na rostlinné stravě. Jedním z nich je veganské bistro deTerra Bairro Alto. V tomto podniku si vybíráte doslova očima. Podávají totiž snídaně a obědy formou bufetu. Hlavní chod tam můžete zakončit veganským dezertem. V odpoledním hodinách sem můžete přijít na burger.

Za přístup k obědovému bufetu tu zaplatíte 11,5 euro a můžete si vybrat cokoli. Tento veganský podnik najdete v části města plné restaurací a barů. Nejbližší zastávka autobusové dopravy se jmenuje Largo de Calhariz. Staví tu linka 53E. Je 2 minuty chůze od bistra.

Najdete je zde:

R. da Rosa 51
1200-043 Lisabon

https://www.daterra.pt/

Pastéis de Belém – bez Pastéisu z Belému nemůžete odjet

zdroj: facebook.com/pasteisdebelempaginaoficial/

V Lisabonské čtvrti Belém vznikl recept na typické portugalské pečivo Pastéis. Do dnes zde stojí podnik, kde dělají ty originální původní křupavé a jemné košíčky s vanilkovým krémem a trochou skořice na vrchu. Tento podnik poznáte podle modrých markýz před vstupem a často bohužel také podle fronty. Místo je oblíbené a rušné. Ale říká se, že paséis jako je tady už nikde neochutnáte.

Můžete si tu pořídit pastéis de belém za ceny kolem 1 eura. Pekárnu najdete kousek od pobřeží ve čtvrti Belém. Je hned u zahrad Jardim Vasco da Gama. Nejbližší zastávka hromadné dopravy je 1 minutu chůze od pekárny a jmenuje Mosterieo dos Jéronimos.

Paséis hledejte zde:

Rua de Belém nº 84 a 92
1300 – 085 Lisabon

https://pasteisdebelem.pt/en

Zenith Café – barevné bruche a koktejly

zdroj: facebook.com/zenithlisboa

Snad to nejbarevnější, co můžete v Lisabonu ochutnat, je snídaně ze Zenith Café. Připravují tu brunche a rozmanité koktejly po celý den. V Zenith Café začátek dne nejen dobře chutná, ale také krásně vypadá. Celý interiér je útulný, a navíc dostanete brunch na barevných talířích a kuchař si dá záležet s tím, abyste si svou porci vychutnali i očima. Nalaďte své chuťové buňky na banana bread, oreo palačinky nebo smoothie bowls. K tomu nemůže chybět snídaňová mimosa nebo osvěžující mochito.

Snídaně vás bude stát průměrně kolem 7 euro. Za koktejl zaplatíte 5–8 euro. Když sem pojedete, vystupte z metra na zastávce Avenida. Od zastávky je to k bistru 5 minut pěšky. Kdybyste jeli autobusem, vystupte na Av. De Liberdade.

Hledejte je tady:

Rua do Telhal 4A
1150-346 Lisabon

https://www.zenithcaffe.pt

A Venda Lusitana – Portugalsko na talíři

zdroj: facebook.com/avendalusitana/

Než se s Portugalskem rozloučíte, měli byste ochutnat místní kuchyni. Portugalci žijící blízko u moře mají rádi čerstvé ryby a mořské plody. Nejen to můžete ochutnat v bistru A Venda Lusitana. Je to podnik, kam můžete vyrazit na hezkou rozlučkovou večeři s městem. V příjemném prostředí dostanete to nejlepší z portugalské kuchyně. Portugalské pochoutky tu navíc můžete zapít místním vínem.

Za jídlo tu dáte kolem 10 euro. Bistro A Venda Lusitana najdete poblíž zastávky metra Avenida. Je 7 minut chůze od tohoto podniku. 

Ochutnejte zde:

R. Telhal 75
1150-316 Lisabon

https://www.facebook.com/avendalusitana/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.