Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Dovolená s nízkým rozpočtem a bohatá na zážitky. Víme, kde vás čeká

Dovolená s nízkým rozpočtem a bohatá na zážitky. Víme, kde vás čeká

Čtyřhvězdičkový resort, wellness služby, all inclusive servis, několik vyhřívaných bazénů a moře jen pár kroků. Nálepka dokonalé relaxační dovolené, kdy se cena za pár dní počítá v desítkách tisíc. Pojďme jinou cestou. Cestou dobrodružnou, plnou objevů a příjemných zážitků. Pojďme cestou za malý peníz jen s batohem na zádech.

Odhoďte okovy

Vypravit se do jednoho letoviska vám dává možnost odpočinku, ale zemi poznáte jen minimálně. V blízkosti budete mít jedno město a pokud si nepůjčíte auto nebo nepropojíte relax u moře s výlety, zůstane vám mnoho z tamních krás a pamětihodností ukryto. A to je velká škoda. Nemusíte setrvat jen na jednom místě. Stačí sbalit batoh, propracovat itinerář cesty, prozkoumat možnosti místní dopravy a projet zemi napříč. Ukážeme vám ráje turistů, kteří se nebáli opustit na pár týdnů komfort a vypravili se cestovat jen s batohem na zádech. O co menší mají rozpočet na cestu o to větší mají zážitky.

Prožijte Thajsko plnými doušky

Thajsko je fantastickou zemí, kde se můžete brodit džunglí, procházet majestátními pohořími, hladit slony, obdivovat památky nebo jen ležet na nespočtu písečných pláží. Snadno si zajistíte ubytování a můžete procestovat mnoho míst. Zaletíte si na blízké ostrovy, všude se skvěle najíte a zaplatíte v přepočtu jen pár desetikorun. Na Thajsko vám nebude stačit ani několik týdnů.

Městská turistika, Litva, Lotyšsko, Estonsko

Po celý rok se můžete vypravit do Pobaltí. Země, které po stovky let obchodují s Polskem a Německem jsou nám kulturou velmi blízké, přesto z jejich moderní historie víme pramálo. Turistům se otevírají nádherné hrady i národní parky, skvostná města a kouzelná příroda. V zemích je perfektní dopravní spojení a můžete cestovat jen s batůžkem. Na každou zemi vám bude stačit jen několik dní. Jsou skvělým tipem na výlety přes prodloužené víkendy.

Lidnatá Indonésie

V Indonésii můžete strávit měsíce a pořád budete mít co objevovat. Téměř dvacet tisíc ostrovů, nádherné chrámy a neprostupná džungle. Treky divokou přírodou a pohádkové pláže, na kterých můžete být sami po celý den. Zapomeňte na štědrost a nesnažte se obdarovat všechny, kteří vás budou žádat o peněžitý dar. Pak zde prožijete fantastickou dovolenou plnou kontrastů, na kterou budete vzpomínat celý život.

Pestrobarevné Maroko

Trochu Evropa, trochu Afrika. Příchuť arabské i berberské kultury. Roztodivná směsice exotického Orientu, který máme na dosah. Je to vstřícná a pohostinná země, kterou můžete procestovat za minimální peníz. Ženy jsou zde považovány za královny, pozornost místních mužů je bude provázet na každém kroku. Proplétejte se uličkami Marrákeše nebo Fésu, zamiřte do opevněných berberských vesniček nebo odpočívejte na plážích Atlantiku.

S levnou letenkou do Peru

Podobně jako pro Thajsko, platí pro Peru, že když seženete levnou letenku, na místě utratíte jen minimum. Země, která střídá pralesy a pouště, velehory i krásné pláže. Je jen málo zemí, které dokáží nabídnout tak fantastické treky jako právě Peru. Sbalte batůžek, vyhraďte si několik týdnů a vypravte se do země, kde vše plyne pozvolným tempem. Objevíte neskutečné krásy, které inckou stezkou s Machu Picchu jen začínají.

Černá hora či Albánie

Země, které mají nádherné písečné pláže a spoustu pamětihodností, stojí trošku stranou zájmu letních turistů. Právě tyto krásky jsou dokonalé pro dovolenou s batůžkem, přechody hor, návštěvy národních parků, procházky kolem horských jezer a vodopádů. Vliv evropské kultury se zde mísí s balkánským klidem a nadhledem v duchu nic není problém a všechno může počkat. Prozkoumejte země pomalým tempem.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.