Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší doba na výlet? Babí léto. Přinášíme tipy, kam na výlet s dětmi

Nejlepší doba na výlet? Babí léto. Přinášíme tipy, kam na výlet s dětmi

Léto se rozloučilo, ale hezkému počasí není konec. Úporná vedra jsou za námi, nastává nejlepší doba na výlety a prodloužené víkendy. Přinášíme krásné tipy, kam vyrazit s dětmi, jsou ze všech koutů České republiky. Užijte si babího léta plnými doušky. 

Ideální chvíle pro výlet

S prázdninami se nemusíte loučit s těžkým srdcem. Sluníčko a příjemné teploty nás budou provázet ještě celé září a mnohdy i v říjnu. Vypravte se na výlet, vyrazte na prodloužený víkend. Oproti prázdninám ubývá návštěvníků, ale provozní doba a služby v září a říjnu omezeny nebývají. Na vaši návštěvu čekají v aquaparcích, na hradech a zámcích, v dětských muzeích, v zoo i v jeskynních komplexech

Muzeum v přírodě Vysočina

Navštivte Památkovou rezervaci Betlém v Hlinsku. Prohlédnete si soubor roubených a zděných domků, v první polovině 18. století je postavili drobní městští řemeslníci. Zalíbí se vám dílna tkalce, děti si prohlédnou, jak se vyráběly hračky nebo šily boty. Nahlédnete do domácností a seznámíte se s tehdejšími zvyklostmi. 
Nádherný a rozlehlý skanzen vás čeká v Rožnově pod Radhoštěm. Jedná se o největší a nejstarší skanzen ve střední Evropě, rozhodně stojí za návštěvu. Výlet vám zabere celý den, expozice je rozdělena do tří celků na Dřevěné městečko, Valašskou dědinu a Mlýnskou dolinu. Otevřeno je po celý rok. 

Dolní Morava

Světovým unikátem je Sky Bridge 721. Nejdelší visutý most pro pěší na světě spojuje dva hřebeny hor. Procházet se budete ve výšce 95 m nad zemí. Vstupenky na most je třeba objednat předem. 
Na Dolní Moravě můžete navštívit největší lanový park v ČR. V parku je také lezecká stěna a vyzkoušet si můžete skok volným pádem. Jištění je připraveno na 80 lanových překážkách a objevíte trasy s obtížností pro dospělé i pro menší děti. Vyrazit můžete s dětmi od 120 cm výšky. V září je otevřeno denně, v říjnu od pátku do neděle. Park je přístupný i v listopadu.

Zjistěte, jak se těžil kaolin

Expozice o hlubinné těžbě kaolinu je přístupná v Nevřeni na Plzeňsku. Na místě vyhořelého hostince je unikátní novostavba Centrum Caolinum. Komentovaná prohlídka podzemí končí přímo u vstupu do dolu, prohlédnete si i výrobky z kaolinu, figurínu horníka nebo pracovní nástroje horníků. 

Adrenalin v Čeladné

Beskydy skrývají skvělou bobovou dráhu. Navštivte bývalý lyžařský areál Na Ploštině a zapištíte si na 834 m dlouhé bobové dráze s výškovým převýšením, skoro 200 m. Boby dosahují rychlosti až 40 km v hodině a jsou dvoumístné. S dítětem může jet vždy jeden rodič, ale není třeba obav, boby mají automatický systém brždění. Atrakce je kromě března a dubna přístupná po celý rok. 

Mrazivá historie v Tvrzi Stachelberg

Na úpatí Krkonoš můžete navštívit dělostřeleckou tvrz s unikátním podzemím. Navštívíte jeden z největších pěchotních srubů československé pevnostní výstavby. Prohlédnete si pěchotní zbraně a modely pevnostních objektů. Celkem je v pevnosti 3,5 km podzemních chodeb v hloubce až 60 m pod povrchem. O víkendech má pevnost otevřeno až do konce roku a v blízkosti můžete s výletem pokračovat na naučné stezce. 
V Krkonoších stojí za návštěvu i stezka korunami stromů u Jánských Lázní. Vyhlídková věž je vysoká 45 m a stezka vede ve výšce 24 m. Celkem v korunách ujdete 1 511 m. Až do konce roku je stezka přístupná každý den. 
Celoročně je otevřená i stezka korunami stromů u Lipna v délce 372 m, kde se budete procházet ve výšce 24 m. Stezka je zakončená 40 m vysokou vyhlídkovou věží a nejdelším tobogánem v České republice.

Sportovní areál Hlubočky

V podzimním i zimním období můžete navštívit sportovní a rekreační areál Hlubočky u Olomouce. Děti čekají zábavné prolézačky, chodníky, žebříky a lana. Stezka se nachází 13 m nad zemí a končí dlouhou skluzavkou. Atrakce jsou bezpečné a bez nutnosti jištění. V zábavě můžete pokračovat v podzemním bludišti za hotelem nebo v naučném parku skřítka Hrubíka. 

Zábava u vědy

Brněnský zábavní park VIDA!, který objevíte v bývalém pavilonu D brněnského výstaviště, představuje téměř dvě stě interaktivních exponátů. Budete zkoušet, měřit, dotýkat se a žasnout nad rentgenovýma očima, oceánem v lahvi, rotující místností nebo simulátorem povodně. Doplňkově jsou v areálu pořádány i labodílny pro děti, akce pro kutily a přednášky pro dospělé návštěvníky. Otevřeno je každý den. 

Kontaktní zoopark

Největší svého druhu. Takový je kontaktní zoopark Zelčín. Zvířata jsou chovány tak, jako byly chovány v minulosti. Přístupuje se k nim s ohledem a úctou. Děti mají možnost pohybovat se v oploceném výběhu, zvířata jsou krotká a zvyklá na hlazení a kontakt. Velmi oblíbená jsou komentovaná krmení s průvodcem. Otevřeno je po celý rok. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.