Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Gastrotipy na Mallorce. Kde si dopřejete skvělé menu i pohled na podmořský svět

Gastrotipy na Mallorce. Kde si dopřejete skvělé menu i pohled na podmořský svět

Mallorca je nádherným místem, kde si přijdou na své milovníci kvalitní gastronomie. Někteří dokonce tvrdí, že Mallorca má nejhustější koncentraci kvalitních restaurací na kilometr čtvereční. Ať už tvrzení věříte nebo ne, pravdou je, že skvělé jídlo ochutnáte na Mallorce na každém kroku.

Jak se jí na Mallorce

V našich restauracích nikoho nepřekvapí, že v době oběda začíná konverzace s číšníkem větou, berete stravenky? Určité zvýhodnění stravy během oběda potkáte i na Mallorce, šli však jinou cestou. V době obědů je zákonnou povinností nabízet jedno jídlo za nižší cenu. A může si jej dát samozřejmě kdokoliv, kdo restauraci navštíví. 
Běžně se na Mallorce snídaně spíše odbyde něčím rychlým, ale oběd a večeře už si zaslouží klid a více času. Především večeře jsou na Mallorce dobou, kdy se setkává rodina a přátelé, večeří se pozdě a často i několik hodin.

Jak chutná Mallorca

V tradičních pokrmech nesmí chybět vepřové maso, cibule, česnek, olivový olej a mnoho zeleniny. Oblíbené jsou pokrmy z jednoho hrnce. Dusí se plátky masa se zeleninou, pokrmy se podávají s chlebem nebo přílohou. Tradičně se upravují plody moře, v oblibě jsou tapas, které si určitě dejte jako svačinu.

Co ochutnat na Mallorce:

  • Různé druhy tapas společně s pivem nebo vínem. 
  • Langustovou polévku, caldereta de langosta. 
  • Rybí polévku, sopa de peix nebo masový vývar sopa mallorquín. 
  • Studenou polévku gazpacho. 
  • Mandlové zákusky amargos. 
  • Značková vína a sangrii. 

Hotelové restaurace

V hotelových resortech a místech, která jsou nejvíce okupována turisty, se setkáte především s mezinárodní kuchyní. Přesto je provoněná kořením a jsou v ní používány lokální suroviny. Mezinárodní restaurace vaří francouzskou, italskou, německou nebo asijskou kuchyni. Místní speciality podávají v restauracích posada, fonda, tapas bar.

Cestování po Mallorce

Pokud se vzdálíte od tradičních turistických lokací, narazíte na nádherné a malé hospůdky se skvělou atmosférou. Vychutnáte si místní speciality a ochutnáte skvělé víno. I kdybyste měli pobyt v hotelu se stravou, určitě se večer do malých restaurací vypravte. Třeba jen na skleničku. 

Palma de Mallorca, vyzkoušejte Clandestí

Něco mezi barem a částečně otevřenou kuchyní je podnik, který nikdy nemá pevné menu. Každý den vaří novinky a večer připravují několika-chodové degustační menu. Vaše chuťové pohárky se nudit nebudou, restaurace je malinká a bez rezervace se dovnitř nedostanete. Čeká vás skvělý zážitek.

Nejlepší paella, restaurace S´Arroseria

Krásné prostředí restaurace pod otevřeným nebem vás čeká v osadě Colonia Sant Jordi. Právě sem zamiřte, pokud chcete ochutnat dokonale připravenou paellu. Nikdy jste neměli lepší rýži s mořskými plody.

Michelinská hvězda, restaurace Bens d´Avall

Ty nejlepší restaurace světa získávají ocenění michelinskou hvězdou. Jednu takovou můžete navštívit v Deie. Posezení na terase vysuté nad mořem je samo o sobě nádherným zážitkem, a to vám ještě nepřinesli žádný z pokrmů. Podává se španělská kuchyně, největší zastoupení na menu mají ryby a mořské plody.

Camp de Mar a ostrovní restaurace

Dřevěná lávka spojuje romantický ostrůvek s veřejnou pláží. Vyhlášená restaurace Illeta je bez rezervace nedosažitelná. Z restaurace je krásný výhled nejen na moře ale i pod mořskou hladinu. Určitě si dejte plody moře, grilované speciality nebo paellu. 

Nenápadná, zato výborná, restaurace Es Cruce

Mezi městečky Vilafranca de Bonany a Manacor, přímo u kruhového objezdu, najdete vyhlášenou restauraci Es Cruce - s typickou “majorkínskou” kuchyní. Restaurace působí nenápadným dojmem, nečekjte žádný nazdobený luxus, ale na její vyhlášenou kuchyni se stojí doslova fronty. Ochutnáte zde tradiční mallorské pokrmy, nejžádanější dobrotou jsou pak grilované křepelky. Pokrm si můžete vychutnat na rozlehlé terase za doprovodu cvrlikání ptáčků.
 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.