Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na dovolenou v listopadu 2021

Kam na dovolenou v listopadu 2021

Cestování do zahraničí je bohužel stále omezeno různými opatřeními spojenými s koronavirem. Podzim je dobou, která prohlubuje virová onemocnění, což spojení covid-19 a zahraniční dovolené moc nenahrává. Přesto máte příležitost využít řady míst pro plánované cesty. Přinášíme vám jejich aktuální seznam.

Pravidla pro výjezdy do cizích destinací jsou stále spojena s omezeními v konkrétní zemi. Naopak při příjezdu z vybrané oblasti se musíte řídit neustále se měnícím semaforem Ministerstva zahraničních věcí České republiky. Každá z barev představuje určitou povinnost při návratu do Česka. Výjimky platí pouze v těchto případech.

  • Prokázání se národním certifikátem o provedeném očkování.
  • Předložení potvrzení o prodělané nemoci covid-19 ne starší 180 dní.
  • Děti do věku šesti let.

Při návratu Vás ještě čeká nutnost vyplnit příjezdový formulář.

Zelená barva

Jestliže se ptáte, kam na dovolenou v listopadu 2021, u zeleně zabarvených zemí se vám nabízí hned několik možností. Pokud nedisponujete výše uvedenou výjimkou, připravte se, že budete muset po návratu podstoupit antigenní nebo PCR test. Stačí pobyt v zahraničí v délce trvání dvanácti hodin. Test musí být proveden do pěti dnů. V zelené barvě se aktuálně nachází tyto země:

  • Kanárské ostrovy
  • Madeira
  • Vatikán
  • Itálie
  • Kanada
  • Katar
  • Malta
  • Nový Zéland
  • Spojené arabské emiráty

Jak vidno, vyrazit můžete v listopadu i za sluníčkem. Zelená barva semaforu prozrazuje, co Vás čeká při návratu z konkrétní země. Před plánováním dovolené ve vybrané destinaci si však pohlídejte, jaké podmínky a situace je v cílovém státě.

Oranžová barva

Oranžová barva představuje středně vysoké riziko nákazy koronavirem v dané zemi. Pro návrat z takové destinace platí stejná pravidla, jako u zelené barvy. Do této skupiny států se řadí Monako, Dánsko, Island, Švédsko, Švýcarsko, San Marino, Portugalsko, Azorské ostrovy a Baleárské ostrovy. Podmínkou vstupu do některých zemí může být průkaz o absolvovaném očkování, takže opět platí, pohlídejte si podmínky vstupu do konkrétní země.

Červená barva

Země s vysokým rizikem nákazy covid-19 nemusí být pro každého tou nejlepší volbou pro dovolenou v listopadu 2021. Nejenom, že zde hrozí velké riziko onemocnění koronavirem, ale při návratu vás čekají složitější obstrukce. Je to platný test ještě před odletem z cílové země a další po návratu do České republiky. Než obdržíte výsledky navíc musíte být v samoizolaci. Benevolentnější podmínky platí opět pro výjimky uvedené v úvodu tohoto článku. Do této skupiny zemí se řadí Lucembursko, Maďarsko, Finsko, Chorvatsko, Rakousko, Polsko, Řecko, Kypr, Finsko a Slovensko.

Při plánování dovolené v listopadu 2021 sledujte vždy zabarvení semaforu a aktuální situaci v konkrétní destinaci. Jedině tak vás čeká dovolená bez problémů a případných komplikací.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.