Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Roční vyjednávání hlásí úspěch. Přímým letem na hedvábnou stezku

Roční vyjednávání hlásí úspěch. Přímým letem na hedvábnou stezku

Jedny ze světově nejkrásnějších budov islámské architektury si můžete prohlédnout v Uzbekistánu. Uzbekistán se otevírá turistům celého světa a nově jej budete moci navštívit s přímým leteckým spojením z Prahy už od konce května.

Politická izolace Uzbekistánu

V roce 2016 zemřel prezident Uzbekistánu, s jehož vládou byla spojena izolace země a složitá vízová politika. Po jeho smrti se k moci dostal osvícený reformátor, země končí s represivní minulostí a počet zahraničních turistů v zemi roste každým rokem o více než čtvrtinu. Uzbekistán je snadno přístupný a turisté jsou v zemi vítáni. Otevřeny byly dlouho uzavřené hraniční přechody s Tádžikistánem, můžete se vypravit ke zříceninám starobylého Penjakentu nebo prozkoumat pohoří Fan. V zemi je v provozu několik vysokorychlostních vlakových spojení, turistické trasy po celém regionu máte nyní jako na dlani.

Co je to Silk Road

Pohádky Tisíce a jedné noci mají kulisu v Uzbekistánu. Země je křižovatkou civilizací, může se pyšnit historií říše Alexandra Velikého, Čingischána či vládu mocných ruských carů. Hedvábná stezka ukrývá nejkrásnější a nejstarší města světa. Starověká trasa silk road vedla od čínské Čchang-an přes Malou Asii až po Středozemní moře. Samarkand, Buchara, Chiva nesmí chybět ve vašem cestovním itineráři. Byl to Uzbekistán, který propojoval Čínu a Evropu. Mnoho památek je zapsaných na seznamu UNESCO, obdivovat budete i nádhernou přírodu nebo červené písečné duny pouště Kyzylkum.

Fascinující Uzbekistán

Turistický ruch v Uzbekistánu vzkvétá, atmosféra v zemi je uvolněná, přátelská a pokojná. Budete prozkoumávat města, kterými procházely karavany otroků nebo se vypravíte k vysychajícímu Aralskému moři. Voda byla po staletí využívána pro pěstování bavlny, ta je považována za uzbecké bílé zlato. Dnes je na místě hřbitov rybářských lodí
Dosud letecké spojení mezi Prahou a Taškentem zajišťovaly především Turkish airlines. Let trval 9 až 13 hodin, podle toho, jak spoje na sebe navazovaly. Mezipřistání na trase bylo realizováno obvykle v Istanbulu. Nejlevnější jednosměrná letenka se v akčních slevách dala koupit za 4 tisíce korun. Nynější letecké spojení by mělo cestování do Uzbekistánu výrazně zkrátit a zjednodušit.

Pravidelná letecká linka

Od konce května začne do Taškentu létat pravidelná přímá letecká linka uzbeckých aerolinií Qanot Sharq Airlines. Linka bude zajišťována letadly typu airbus, letecké spojení bude realizováno jednou týdně vždy ve čtvrtek. První přímý let přistane na letišti Václava Havla 30. května. V rezervačním systému již objevíte lety s odletem v 16:00 z Prahy a přistáním v 1 hodinu v noci místního času v Taškentu. Doba letu je přibližně 6 hodin
Zpočátku měla společnost problém s distribucí letenek, potíže s rezervačním systémem odložily spuštění prvního letu. První letenky se prodávají za cenu okolo 15 tisíc korun, předpokládá se, že budou přibývat letenky za zvýhodněnou cenu. 
Budete si moct prohlédnout všechny krásy tajemného Uzbekistánu

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.