Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Barcelona zdarma. Co vidět a co zažít

Barcelona zdarma. Co vidět a co zažít

Barcelona je jedno z nejkrásnějších španělských měst, pulzuje životem, oslňuje krásnými plážemi a zaujme svébytnou architekturou. Sestavili jsme průvodce nejkrásnějšími místy Barcelony, poradíme vám, které skvosty stojí za vidění. Prohlídka pamětihodností nebude stát ani euro. 

Za nejznámějšími budovami Barcelony

Hlavní město Katalánska, Barcelona, nese rukopis slavných umělců. Za nejznámějšími budovami, které Barcelonu proslavily, stojí Antoni Gaudí. Nebude tak nouze o mozaiky a poutavé vitráže. 
Ojedinělou třpytivou fasádu, střechu jako hadí tělo, neotřelé tvary a nerovné linie, podivně souznějící s barevnými mozaikami si prohlédnete na bytovém domě Casa Batlló. Je považován za nejpodivnější stavbu Evropy. Byl přestavěn dle Gaudího pro katalánského podnikatele Josepa Battló a bývala rodinným sídlem. Dnes se v budově nachází muzeum.
Nádražní budovy jsou obvykle místem, kterým se snažíte vyhnout. To neplatí pro Barcelonu. Vlakové nádraží Estación de França rozhodně stojí za vidění. Moderní umění také hrdě reprezentuje luxusní hotel s ocelovou fasádou sestávající se z vyřezaných kovových proužků. Prohlédněte si Suites Avenue.

Projděte se po bulvárech

Nejznámější bulvár Barcelony je La Ramba. Začíná u Kolumbova památníku a končí až u Plaça del Catalunya. Bulvár je lemován věhlasnými restauracemi, obchody a potkáte zde nejvíce pouličních umělců. 
Při procházkách Barcelonou nesmíte minout krásné prostředí tržišť s čerstvými produkty. Navštivte La Boqueria nebo Mercat Santa Caterina, což byl první krytý trh s jídlem v Barceloně. Zajímavá je i procházka po bleším trhu Mercat Els Encants Vells.
Projděte si i nádhernou a bohatou čtvrť La Ribera, vyjít můžete až na vrcholek kopce Tibidabo. Středověkou a neogotickou architekturu si vychutnáte ve čtvrti Barri Gótic.

Ikonické chrámy Barcelony

Velkolepost chrámu Sagrada Família uchvátí každého, ať už je jakéhokoliv vyznání. Sloupy v průčelí jsou nakloněny tak, že působí jako živé. Sagrada Família promítá na fasádách zrození, utrpení a zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Je zdobena dvanácti věžemi, z nichž každý symbolizuje jednoho z apoštolů. Nejvyšší věž představuje Ježíše Krista a je obklopena čtyřmi evangelisty. Procházka okolo chrámu je úžasná už proto, že si prohlížíte nejvyšší církevní stavbu na světě. 
Nádherným gotickým chrámem je Catedral de Barcelona. Ohromný chrám se stavěl dlouhých 150 let a v určité hodiny je vstup dovnitř zdarma. Na místě katedrály se původně nacházel římský chrám, v blízkosti jsou pozůstatky starých římských hradeb a akvadukt.

Výhledy z parku Güell

Nádherné výhledy vás čekají na kopci Turó del Carmel, kde se rozprostírá park Güell. Je to populární místo, kterému Gaudí vtisknul rukopis. Park je pokrytý barevnou mozaikou a procházet se budete kolem krásných soch. Menší, severní část je přístupná zdarma a je v ní příjemná odpočinková zóna. Do vyhledávané pohádkově zdobené části parku se platí vstupné. 

Odpočinek na pláži

Barcelona má dlouhou pobřežní promenádu, z centra by procházka na pláž trvala necelou hodinu, proto je vhodné využít místní dopravu. Při pobřežní promenádě se střídají rušnější a klidnější místa, míjet budete obchody, bary a stánky s občerstvením. 
Barcelonu si nejlépe užijete mimo hlavní turistickou sezónu. Za procházkami městem vyrazte v jarních nebo podzimních měsících.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.