Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Do Bulharska za nádhernými památkami, teplým mořem, komfortem i luxusem

Do Bulharska za nádhernými památkami, teplým mořem, komfortem i luxusem

Bulharsko rok od roku stoupá na žebříčku popularity. Přispívají k tomu nově vybudované luxusní resorty, rozšíření zábavních center o aquaparky, zlepšení služeb pro turisty a k tomu nízké ceny. Poznejte zemi s rozlehlými písečnými plážemi a magickými pamětihodnostmi, často ukrytými v nádherných horách.

Letoviska u Černého moře

Černé moře láká na příjemné letní teploty už od konce květnových týdnů. Dovolenou v Bulharsku si můžete dopřát za velmi příznivou cenu, Bulharsko je dostupné frekventovanými leteckými spoji nebo vlastní dopravou, nejlépe s tranzitním ubytováním. Nejvíce turistů míří na Slunečné pobřeží, ale do povědomí se dostávají i další letoviska. 
Slunečné pobřeží je skvělým místem pro rodiny s dětmi, protože má velmi mírný vstup do moře. Pro děti je zde spousta atrakcí, nechybí moderní aquapark a turistické vláčky. 
Milovníci historie a romantické atmosféry míří do Burgasu a těší se na prohlídku starobylého Nesebaru. Jádro města je jedním z nejstarších v Evropě. Dějiny města psali Řekové i Římané, Nesebar byl nejdůležitějším centrem Byzantské říše. Neméně zajímavá je procházka po Sozopolu, které je také zapsané na seznamu UNESCO.

Přírodní parky v Bulharsku

Bulharsko se může pyšnit majestátními horami, které ukrývají magické kláštery a poutní místa. Vypravit se můžete na lehké i náročné horské treky, dobře značenými cestami. Země ukrývá přírodní krásy a chrání je v několika národních parcích. Během dovolené u moře se hostům nabízí výlet do přírodního parku Strandzha. Je oázou klidu, domovem unikátní flory a fauny a také mystickým místem. Objevíte skalní svatyně nebo staré pohřebiště.

Za Zlatými písky

Město Varna je třetím největším bulharským městem, rušným a významným přístavem. V její blízkosti jsou příjemné ubytovací kapacity, Zlaté písky už milovali naši prarodiče. Ve Varně nesmíte minout pamětihodnosti a pravoslavné památky, nechybí ani pozůstatky římských lázní. Vyzkoušet můžete i místní léčivé minerální prameny. Odlehčením je příjemná prohlídka retro muzea ukrývajícího vzpomínky a předměty socialistické éry. Varna je skvělým místem, pokud se chcete bavit, objevíte nespočet příjemných podniků.

Luxusní letovisko Albena

Nádherným a moderním letoviskem je Albena. Přivítají vás široké pláže s mírným vstupem do vody, komfortní hotely, nádherné parky a prémiové služby. V Albeně je skvělý turistický servis, můžete se naučit jezdit na koni, plachtit, potápět se nebo vyzkoušet některý adrenalinový sport.

Aktivní dovolená v Bulharsku

Pokud se odpoutáte od přímořských letovisek, poznáte vstřícnost a pohostinnost místních, ochutnáte výbornou bulharskou kuchyni a navštívíte nespočet nádherných míst. Krásná je procházka hlavním městem Sofie, přechod pohořím Rila a ubytování v horských chatách až po prohlídku nejslavnějšího pravoslavného kláštera Rila. Cestou Tráckou nížinou můžete obdivovat pole růží a v pohoří Pirin louky s liliemi a orchidejemi. Jeskynní komplex v Trigradské soutěsce ukrývá nejvyšší podzemní vodopád, který mizí v útrobách země. V Bulharsku nechybí moderní sportovní a wellness centra, zázemí pro golfisty či bohatý kulturní program. Všude objevíte levné ubytování, grilované speciality, výborné víno a skvělé drinky. Nechte se nakazit bulharským poklidem a přestaňte na chvíli spěchat.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.