Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Dovolená v Chorvatsku bude pravděpodobně levnější. Provozovatelé snižují ceny

Dovolená v Chorvatsku bude pravděpodobně levnější. Provozovatelé snižují ceny

Majitelé restaurací, ubytovacích zařízení a turistických atrakcí vyhlíží nadcházející sezónu s velkými nadějemi. Kvůli omezenějšímu přílivu turistů bude boj o každého zákazníka, což má za následek pozvolené snižování cen.

Chorvatsko je obecně vyhledávanou letní destinací, a to nejenom mezi Čechy. Je však pravdou, že letošní sezóna nemusí být po koronaviru taková, jako před ním. Spousta lidí ruší dovolené a ti kdo vyráží za mořem a sluníčkem jsou do značné míry opatrní na peníze. To si dobře uvědomují Chorvaté, kteří čekají spíše více evropských nežli mimoevropských zákazníků.

Proto se v letošním roce snaží nasadit mnohem přijatelnější ceny nežli v sezóně 2019. A to se týká v podstatě všech oblastí, od ubytování přes restaurace až po historické památky.

  • Ceny ubytování klesly o 25 % až 30 %.
  • Volnočasové aktivity zlevnily o 10 % až 20 %.
  • V podobném duchu budou zlevňovat také restaurace.

Letošní sezóna doufejme nastartuje turismus

Podle vyjádření Turistického sdružení je obsazenost zahraničními turisty zhruba na třiceti procentech. Velký boom se očekává především o letních prázdninách, takže během července a srpna. Z toho důvodu se snaží spousta provozovatelů naplnit kapacity s dostatečným předstihem, k čemuž využívají nižší ceny. Jak je známo, nejdražší pokoje jsou ty, který neobsadíte.

Chorvaté také věří, že letošní sezóna spojená s nižšími cenami bude delší a protáhne se až do podzimu, kdy je v Chorvatsku stále příjemné počasí. Snad se loňský padesátiprocentní pokles v oblasti turismu již nebude opakovat.

Chcete si užít dovolenou v klidu? Vyberte si jeden z výhodných zájezdů do Chorvatska a podpořte turistický ruch.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.