Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže Kuby

Nejhezčí pláže Kuby

Kulisa palem, vůně doutníků, energická hudba a nekonečně dlouhé pláže. Stačí přivřít víčka a jste na největším karibském ostrově, kde se pohodlí a odpočinek mísí s vůní rumu, mojita, vyhlášených koktejlů a dalších delikates. K dokonalému zážitku vám představíme nejkrásnější pláže Kuby, o jejichž písku se říká, že je nejjemnější a nejbělostnější na světě. 

Poloostrov Hicacos a pláž Varadero

Když se řekne Kuba, na mysli vám jistě vytane vyhlášené letovisko Varadero. Je jen kousek od Havany a je dokonale vybavené pro dovolenou i sportovní vyžití. Objevíte moderní golfová hřiště, zázemí pro potápění, surfování, paragliding nebo vodní lyže. Pláže letoviska Varadero čítají přes dvacet kilometrů perfektního písku zakončených oblíbenou promenádou. Jedná se o živé letovisko, kde o bary, kavárny, restaurace a kluby není nouze. Varadero láká k pobytu i rodiny s dětmi, má příjemně mírný vstup do vody. Nejmenší děti si oblíbí pláž Girón, vstup do moře bychom zde mohli označit za super mírný. 

Ctí jméno ráje, pláž Paraiso

Na jih od Kuby se rozprostírá několik téměř nedotčených ostrůvků. Malebný ostrov Cayo Largo je součástí souostroví Canarreos a je synonymem pravého ráje. Klid a nádhernou pláž hledejte právě zde. Na pláži Paraiso potkáte jen minimum turistů, ačkoliv je Paraiso považována za nejkrásnější kubánskou pláž

Východní Baracoa

Několik nádherných pláží ukrývá východní část ostrova. Právě zde se vylodil Kryštof Kolumbus. Bělostný písek je zde v kontrastu s nádherným mořem a rozlehlým deštným pralesem. Oblíbená je pláž Maguana, naprostý klid najdete na pláži Nibujón. V blízkosti si prohlédněte katedrálu Nuestra Señora de la Asunción a pevnosti, které chránily osadu před piráty.

Druhá nekrásnější pláž na světě

Turistické servery pravidelně sestavují žebříček nejkrásnějších světových pláží. Jedna z kubánských pláží si drží přední příčky, dokonce se umístila druhá v konkurenci všech světových pláží. Kombinace křišťálově čisté mořské hladiny, hebkého jemného písku a nedotčené přírody chytne za srdce i vás. Klidná a romantická atmosféra na vás dýchne na celém ostrově Cayo Santa María, ale jednu z nejkrásnějších světových pláží hledejte v oblasti Rosa Blanca de Los Jardines del Rey

Klidná pláž Ancón

Kubánské pobřeží se pyšní hned několika místy, kde najdete naprostý klid a soukromí. Pokud nechcete být rušeni, vypravte se na pláž Ancón v blízkosti Trinidadu. Pláž je rozlehlá a dlouhá přes 4 kilometry, z pláže je organizováno mnoho výletů lodí. Odpočinek na pláži můžete okořenit prohlídkou krásné rybářské vesničky La Boca s kulisou dřevěných vilek. 

Potápění na Cayo Levisa

Romantický ostrov Cayo Levisa je dostupný lodí a vyhledávaný potápěči a milovníky šnorchlování. Právě zde můžete obdivovat nádherné černé korály. V blízkosti se nachází i několik vraků lodí. 
Dalším oblíbeným místům potápěčů je Zátoka sviní. Podvodní jeskyně ukrývají sladkou vodu na povrchu a slanou vodu níže. Jeskynní systémy jsou obývány roztodivnými živočichy. Zátoka má krasové podloží na hluboká jezírka narazíte i v okolních pralesích. 

Desítky nádherných pláží

Kubánské ostrovy je možné obeplout na pronajaté lodi nebo na při dobrodružné jízdě na katamaránu. Zavítáte na desítky nádherných pláží, například na opuštěných ostrovech Canarreos, Cayo Rosario, Cayo Rico nebo Cayo Largo s vyhledávanou pláží Sirena

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.