Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Liberci

Nejlepší bistra v Liberci

Už dávno není pravda, že Liberec je malým městem, kde stěží najdete restauraci světového charakteru. Důkazem toho je náš seznam nejlepších a nejzajímavějších bister, které se nejen vyrovnají světové konkurenci, ale v některých případech ji i s přehledem předčí. Inu, přesvědčte se sami.

Omam – svět na talíři

Zdroj: https://www.facebook.com/Omam59/photos/?ref=page_internal

Pokud jste vášniví cestovatelé a současná nešťastná situace vás ubíjí, připomeňte si krásy zahraničních zemí alespoň prostřednictvím gastronomických zážitků. Svět na talíři vám naservíruje liberecké bistro Omam. Světová jídla připravuje z čerstvých surovin a podává v útulném prostředí. 

Jejich nabídka není nijak ochuzená. Ranní snídaně a obědové tři hlavní chody (masové, vegetariánské a veganské) doplňuje pestré meníčko, ze kterého můžete objednávat celý den. Najdete v něm americké burgery, tortily v mexickém stylu, východoevropské evergreeny jako falafel nebo populární hummus, ale i ukrajinské vereniky nebo pelmene. Tečkou na dortu je výběrová káva z místní pražírny Nordbeans s klasickými i veganskými zákusky. 

Světový zážitek najdete tady:

Jánská 59, 
460 01 Liberec

www.omamfood.cz

Mikyna - láska nejednoho Liberečáka

Zdroj: https://www.facebook.com/mikynapoint/photos/?ref=page_internal

V roce 2015 se dva nadšení domácí kuchtící rozhodli zaplnit díru na trhu a vytvořit podnik, který jim v Liberci chyběl. Ze šíleného nápadu jednoho strojaře a jednoho pracovníka v mediální agentuře se zrodilo dnes tak oblíbené vegetariánské bistro. V jeho nabídce najdete zdrává a lehká jídla, nechybí ale ani sladké tečky na závěr. Kremrole, karamelové košíčky s mořskou solí či citrónové koláče v kombinaci s útulným prostředím zlákaly už nejednoho Liberečáka. 

Bistro Mikyna nabízí snídaně od 8 do 15 hodin a během víkendů či svátků brunche. Za jednotlivé chody zaplatíte v průměru kolem 100 Kč.

Najdete zde:

5. května 62/46, Staré Město, 
460 01 Liberec

www.mikynapoint.cz

Street Pho – Autentické vietnamské bistro

Zdroj: https://www.facebook.com/streetphocr/photos/?ref=page_internal

Bistro Street Pho si dalo za cíl přinést pokrmy z ulic exotické Asie do našich českých měst. Jednu jeho pobočku najdete právě na severu Čech, v Liberci. Dbá především na autentičnost nabízených jídel, a proto nevymýšlí žádné novátorské inovace, ale drží se starých prověřených postupů. Díky tomu zde ochutnáte legendární polévku Pho, jejíž základem je vývar vařený několik hodin, oblíbený nudlový salát Bum Bo Nam Bo nebo šťavnatý bůček Bun Cha, jehož chuť vás zanese do centra známé Hanoje.

Vietnam navštívíte tady:

Na Poříčí 554/3 Nové Město, 
460 01 Liberec

www.streetpho.cz

Bistro Široká

Zdroj: https://www.facebook.com/Bistro-%C5%A0irok%C3%A1-172402829818060/photos

Bistro Široká v samém srdci Liberce si zakládá na příjemné atmosféře. Za podnikem v rodinném stylu stojí mladý architekt Tomáš Foltýn, kterému dnes nikdo neřekne jinak než Foltýnek. On sám tvrdí, že nechce udělat z bistra zlatý důl na úkor kvality jídla. Proto se můžete těšit na poctivé pokrmy z kvalitních surovin, z kterých si vybere opravdu každý. Je libo opravdovou francouzskou omeletu k snídani, nebo snad rybu či pořádný kus masa k obědu? To vše zde najdete. 

Multifunkční místo nabízí posezení jako doma u rodinného stolu, ale není problém se domluvit na nejrůznějších večírcích, slavnostních večeřích či oslavách.

Hledejte v samém srdci města:

Široká 164/14, Nové Město, 
460 01 Liberec

www.facebook.com/Bistro-Široká-172402829818060

VITA Café Bistro 

Zdroj: https://www.facebook.com/VITA-Caf%C3%A9-Bistro-2023507724372118/photos

VITA Café Bistro je oblíbená liberecká kavárna. Návštěvníky láká na kvalitní italskou kávu Montecelio připravovanou na všechny známé způsoby, kterou skvěle doplňují domácí dorty. VITA ale není jen o kávě a sladkých zákuscích. Hlad vám zaženou klasické snídaně nebo menší svačinky. Vše si vychutnáte v příjemném prostředí, které na vás dýchne tradiční domácí atmosférou, nebo na venkovní zahrádce. V bistru nebudete vítáni jen vy, ale i vaši domácí mazlíčci, tak je nezapomeňte vzít s sebou.

Výtečnou kávu si vychutnáte zde:

Zhořelecká 414/19, 
460 01 Liberec

www.facebook.com/VITA-Café-Bistro-2023507724372118
 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.