Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Plánujete dovolenou v Chorvatsku? Letos si užijete nadprůměrně teplý červenec

Plánujete dovolenou v Chorvatsku? Letos si užijete nadprůměrně teplý červenec

Chorvatsko je vyhledávanou destinací mezi českými turisty. Milovníci tepla a prosluněných pláží si podle meteorologů přijdou letos na své. Červenec má být teplotně nadprůměrný, z pohledu srážek naopak podprůměrný.

Chorvatsko se i přes všechny podmínky vstupu do země stane určitě vyhledávaným cílem mnohých turistů. Není se čemu divit. Blízkost od České republiky, snižující se ceny kvůli koronaviru a překrásné prostředí. V současnosti navíc s minimálními omezeními.

  • Potvrzení o očkování.
  • Potvrzení o očkování první dávkou s uplynutím 22 dní.
  • PCR test starý maximálně 72 hodin.
  • Potvrzení o prodělané nemoci.

Vysoké teploty vzduchu i moře

Podle meteorologů hovoří dlouhodobá předpověď jasně. I když se aktuální červnové teploty pochybují v obvyklém průměru, červenec bude nadprůměrný. Beze všeho si užijete teploty přesahující 35 stupňů Celsia. Opakem toho budou podprůměrné srážky pod 30 milimetrů. Jestliže plánujete dovolenou v Chorvatsku a patříte k milovníkům tepla, určitě ji odložte na červenec. I teplota moře u Istrie bude vyšší než obvykle, což do jisté míry způsobuje menší hloubka než v jiných lokalitách.

Meteorologové pochopitelně nevylučují, že tlaková níže nad Alpami může do některých oblastí přinést jednorázové prudší deště nebo krupobití. Z dlouhodobého hlediska se ale nemáte čeho bát a můžete si užít hřejivou letní dovolenou. Vyberte si zájezd do chorvatska na míru a vyrazte za odpočinkem ještě dnes. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.