Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Pro milovníky čokolády – Poznejte ty nejlepší čokoládovny v Česku

Pro milovníky čokolády – Poznejte ty nejlepší čokoládovny v Česku

Čokoláda je pravděpodobně jednou z nejpopulárnějších sladkostí na světě. Kvalitní čokoláda pomáhá bojovat proti stárnutí, je bohatá na živiny, obsahuje velké množství vlákniny a snižuje krevní tlak. V podobném duchu by šlo určitě pokračovat. Navíc skvěle chutná a je jedno, zda patříte k milovníkům sladké, hořké, bílé nebo mléčné čokolády. Věděli jste ale o tom, že i v Česku existuje řada kvalitních čokoládoven a míst, kde si na čokoládě opravdu pochutnáte?

Čokoládovna Troubelice

Čokoládovna Troubelice patří k těm rodinným. Nachází se na Moravě a její příběh se začal psát v roce 2000. Právě dovezené kakaové boby z Ekvádoru se staly takovým pomyslným odrazovým můstkem pro plnění životního snu. Tvořit kvalitní čokoládu, kterou si všichni zamilují. Všechny čokolády tvořené v této čokoládovně si zakládají na prvotřídních kakaových bobech z Ekvádoru.

Rodinná firma cílí primárně na ruční výrobu a tvoří produkty bez lepku. Na své si tak přijde opravdu každý. Vybírat si můžete klasické čokolády, ale také ty tematické, dárkové dřevěné kazety a mnohé další produkty. Nechybí ani kakaové produkty, superpotraviny a spousta laskomin obalovaných v čokoládě. Čokoládovna z Troubelic vznikla z bývalého statku, a dnes představuje pomyslný klenot v tomto oboru.

Čokoládovna Lana

Prvotřídní suroviny, pečlivost, čerstvost a ruční práce. Takový přístup razí čokoládovna Lana, která vznikla v roce 2015 v Třebíči. Její motto je poměrně všeříkající. Tvořit čokoládu stylem bean to bar neboli od bobu až po výslednou tabulku. Díky tomu vyrábí zdravou a chutnou čokoládu mnoha podob. Dopřávat si můžete tabulkovou čokoládu, kakaové boby, kakao ale i datlové pokušení, pralinky a speciální čokovíno. Tohle všechno a mnohé další najdete v kamenném obchodě na Žerotínově náměstí.

Čokoládovna Lidka

Jestliže máte chuť na čokoládu s historií, bude čokoládovna Lidka tou pravou volbou zrovna pro vás. Za touto značkou stojí čokoládoví nadšenci, kteří v Kutné Hoře obnovili výrobu čokolády. A to po dlouhých sto letech. Navíc se vrhli do tvorby stylem bean do bar. Ruční třídění kakaových bodů od farmářů, pražení, drcení a odslupkování. Tohle všechno jsou procesy, na jejichž konci je lahodná čokoláda nezaměnitelné chuti. Dopřávat si můžete tabulkové čokolády, horké čokolády, ale i zdravého mlsání.

Kamila Chocolates

Další z rodinných výroben čokolády sídlící v Jihlavě. Ta se postupem času od výroby v domácích prostorách posunula k výrobě v moderních provozech, kde tvoří sladkosti té nejvyšší kvality. Čokoláda vynikající chuti od roku 1930, kterou máte nyní možnost ochutnat. V současné době funguje už několik podnikových prodejen, kde si z pestrého sortimentu vybere naprosto každý. Ať už jsou to tabulkové čokolády, dia čokoláda, figurky, čokoládové bonbony, sezónní výrobky a bonboniéry. Kvalitní suroviny, originální recepty a láska k čokoládě v případě Kamila Chocolates udělaly své.

Čokoládovna Minach

Čokoládovna Minach se nachází v Brně. Konkrétně v Poštovní ulici v památkově chráněné Alpha passage. Právě tohle místo se vám stane pravidelnou zastávkou, pokud patříte k milovníkům čokolády. Té si užijete v desítkách nejrůznějších variací. Od belgických specialit, přes hořkou čokoládu, až po bílé pralinky. Stylové místo, vůně čokolády a odborný výklad. Tohle všechno přispívá k výslednému gurmánskému zážitku a sladkému pokušení, jemuž podlehne naprosto každý.

Choco Café v Praze

Choco Café U Červené židle neboli rodinná čokoládovna v samotném srdci Prahy. To vše v prvorepublikovém stylu. Ten navozuje ve spojení s lahodnou čokoládou velice osobitou a stylovou atmosféru. Vůně čokolády a její pestrý výběr potěší rozhodně každého. Nabídka je více, než bohatá – čokoláda, pralinky, kakao, hořká čokoláda, bio káva či makronky. Ochutnávat můžete čokoládu belgickou, italskou nebo francouzskou. Nic vás v tomto směru nezastaví.

Chocolaterie Chapeau

Zámecká čokoládovna ve Vizovicích se nachází v předzámčí Státního zámku Vizovice. Jde o jednu z prodejen společnosti Carletti, která se dlouhodobě specializuje na čokoládu jako takovou. Míchá si například vlastní náplně do pralinek podle speciálních receptur, včetně starých belgických a francouzských receptů. Díky tomu všemu si můžete dopřávat čokoládu na mnoho způsobů, navíc v příjemném zámeckém prostředí. Pochutnáte si na pravé horké čokoládě, koktejlech, více jak osmdesáti druzích figurek, čokoládových lízátkách a podobně.

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře

Spojte prohlídku muzea čokolády a marcipánu s velice lahodnou ochutnávkou produktů. Nejprve se dozvíte něco o historii a výrobě čokolády. Chybět nebude ani historie kakaa a čokolády obecně v českých zemích. To vše s ochutnávkou a možností účastnit se nejrůznějších sladkých zážitků. Muzeum čokolády a marcipánu je v tomto směru hodně komplexní a předkládá velkou řadu vlastních výrobků. Včetně možnosti využití zakázkové výroby.

Muzeum čokolády Choco-Story v Praze

Muzeum světového formátu patří k nejzábavnějším muzeím čokolády v České republice. Ostatně, jeho další pobočky jsou i v jiných metropolích v Libanonu, Belgii nebo ve Francii. Právě v tomto muzeu vás čeká unikátní čokoládový zážitek. Nahlédnete do historie čokolády v rámci národů a podíváte se na živou výrobu kvalitních belgických pralinek. Muzeum čokolády Choco-Story pojímá program zábavně, naučně a lahodně. To znamená, že si z prohlídky odnesete i skvělou chuť čokolády na jazyku.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.