Last minute dovolená - Slevy až -60 %

V červnu si užijete letní dovolenou i v blízkých destinacích

V červnu si užijete letní dovolenou i v blízkých destinacích

Červen je měsícem, kdy se začíná rozbíhat hlavní turistická sezóna i v blízkých evropských destinacích. Poradíme vám, kde panují příjemné letní teploty i to, kde si užijete dovolenou za nízké ceny. Červen je skvělým měsícem na dovolenou, nabízí kombinaci koupání, opalování i výletů za architektonickými a historickými perlami.

Řecký ostrov Kréta

Nádherný řecký ostrov s plážemi, které se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčku evropských i světových nej pláží, hlásí, že od začátku června panují letní teploty a je ideální doba na koupání a opalování. V červnu můžete dovolenou na Krétě spojit s výlety za historickými pamětihodnostmi, začátek turistické sezony slibuje menší počet návštěvníků. Na dovolené nezapomeňte Řecko náležitě ochutnat, místní kuchyně je výtečná.

Barevné a provoněné Maroko

Nádherně barevné Maroko, kde se potkává několik kultur nezklame nikoho. Krásné pláže nejsou jediným lákadlem tajemné země. Maroko se pyšní nádhernými historickými centry měst, křivolakými uličkami a nespočtem památek zapsaných na seznam světového dědictví UNESCO. Ochutnat musíte místní speciality a určitě se vypravte nakoupit na tržiště. Navštivte národní park s berberskými osadami nebo některé ze čtyř královských měst.

Nejlepší ceny v Turecku

V červnu je v Turecku léto v plném proudu. Užijte si odpočinek na plážích, skvělé jídlo při bohatém all inclusive servisu nebo výlety k památkám. Turecko se může pyšnit velkým množstvím pláží oceněných modrou vlajkou a nádhernou přírodní scenérií. Objevíte ohromné vodopády, strhující kaňony a rozlehlá jezera. Zajeďte si prohlédnout bájnou Tróju nebo istanbulský chrám Hagia Sofia. Do vzpomínek se zapíše i prohlídka amfiteátru Aspendos v jižním Turecku.

Poklidná Sicílie

Nádherná Sicílie leží trochu stranou hlavních turistických tras a díky tomu si uchovává panenskou přírodu a nádherné romantické zátoky, kde potkáte minimum lidí. Sicílie je pohostinná, uvítají vás krásné písčité pláže a příjemné hotelové resorty. Vypravte se na výlet lodí, užijte si potápění a vychutnejte si klid a atmosféru ostrovního ráje.

S dětmi na Maltu

Maltu mnozí označují jako nejkrásnější a nejslunnější místo v Evropě. Určitě je to dokonalá adresa, pokud míříte na dovolenu v červnu s dětmi. Nádherné pláže s jemným pískem a mírným vstupem do moře jsou zpestřeny bohatou nabídkou vodních sportů, rekreačních i adrenalinových aktivit. Malta představí památky staré i 8 tisíc let, nejkrásnější pláže Středomoří a gastronomické speciality, které vám zachutnají.

Začátek sezony v Chorvatsku

Turistická sezona v Chorvatsku začíná už v posledních květnových týdnech. Červen je skvělým obdobím, kdy můžete vyrazit do Chorvatska bez zástupů dalších turistů. Čekají vás příjemné ceny a letní teploty. Čím jižněji se na území Chorvatska posunete, tím teplejší moře můžete očekávat. Istrijská letoviska sice nabídnou chladnější mořskou hladinu, ale můžete navštívit nádherné národní parky nebo objevovat historická centra měst. Krásné je nejen pobřeží Chorvatska, ale i jeho ostrovy. V červnu je prosluněný ostrov Hvar, Brač, Korčula nebo tajemný Vis. 
Blízkost Chorvatska láká k prodlouženým víkendům, můžete přibalit kolo nebo pohorky.

Neopakovatelná atmosféra Černé Hory

Černá Hora bývá kvůli oblíbenému Chorvatsku trochu upozaděna, a to je velká škoda. Nabízí dlouhé písečné pláže, oblíbené aquaparky, luxusní hotelové resorty a památky zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. V červnu jsou v Černé Hoře příjemné letní teploty, vyhřáté moře a minimum turistů. Čeká vás atmosféra země, kde nikdo nikam nespěchá a která vám nabídne skvělý servis za nízké ceny.

Fascinující Egypt

Dlouhé bělostné pláže, krásné korálové útesy pod mořskou hladinou, vyhřívané bazény a aquaparky u hotelů, vše doprovázené honosným all inclusive programem. Egypt nabízí červnové termíny za zvýhodněné ceny a po příletu vás v resortech čeká léto v plném proudu. Dovolenou můžete okořenit vyjížďkou do pouště nebo výletem k tajemným pyramidám.

Pohostinné Bulharsko

Bulharsko vám nabídne klidnou dovolenou na rozlehlých písčitých plážích a prohřáté moře. Díky poloze Bulharska vás čeká horké léto už od prvních červnových týdnů. V Bulharsku prožijete cenově příznivou dovolenou a můžete se vypravit na výlet do majestátních hor a projít se ke klášterům nebo jen po nádherných horských vyhlídkách. V Bulharsku objevíte i letovisko s luxusními resorty s moderním aquaparkem. Vyberte Sveti Vlas nebo resorty na Slunečném pobřeží.

Ozdravné Jordánsko

Pohádková dovolená čeká u léčivých vod Mrtvého moře. Do Jordánska můžete vyrazit v kterýkoliv měsíc v roce, v červnu jsou v Jordánsku nádherné letní teploty. Užijete si opalování i koupání v moři. Tajit dech se vám bude při procházce skalním městem Petra nebo při pohledu na majestátní skalní útvary pískovcových hor. Jordánsko je jednou z mála zemí, které se mohou pochlubit růžovým až červeným pískem. Odpočinek na plážích si užijete u Rudého moře a léčivé účinky má koupání či pobyt u Mrtvého moře. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.