Last minute dovolená - Slevy až -60 %

V zemi galského kohouta se ukrývají nádherná centra měst

V zemi galského kohouta se ukrývají nádherná centra měst

Francouzská riviéra, festival v Cannes a Paříž. Je velká škoda, že mnozí z této nádherné země nepoznají více. Rozjeďte se do francouzských měst, poradíme vám, která stojí za zastávku. Můžete naplánovat nezapomenutelný road trip, ochutnat speciality nebo si odpočinout v Provence.

Cestujte po Francii

Romantický a poklidný francouzský venkov, majestátní středověká sídla, hradby a opevnění, nádherná díla ukrytá ve výstavních síních galerií, pulzující Paříž, zámky na Loiře, které se vinou jako krásné korálky náhrdelníku nebo krásné pláže francouzské riviéry. Francie je zemí, která má mnoho tváří a dokáže nabídnout poklidnou dovolenou u moře nebo aktivní dovolenou se spoustou zážitků. Na cestu francouzskými městy se můžete vypravit v kteroukoliv roční dobu, v zemi galského kohouta vás okouzlí nejen Paříž.

Kráska jménem Paříž

Toulat se uličkami Paříže můžete dlouhé hodiny, stále budete mít co obdivovat. Na Paříž je potřeba vyhradit si alespoň 4 dny, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Kromě historických skvostů, dominanty Eiffelovy věže či moderní čtvrti La Défense se můžete vydat i za zábavou do blízkého Disneylandu.

Marseille na francouzské riviéře

Marseille mnoho turistů navštíví při letní dovolené na francouzské riviéře. Je to krásné město, které zajímavě propojuje historické skvosty a moderní čtvrtě. Určitě si prohlédněte starý přístav, v ranních hodinách se můžete vypravit na rybí trh. Večer můžete ochutnat čerstvý rybí guláš. Během procházky vás budou okouzlovat podniky a bary s domácí atmosférou nebo pouliční umělci. 
Na promenádě Corniche se vám otevřou výhledy na moře a zahlédnete ostrov Chateau d´If legendárního hraběte Monte Cristo. 
Na francouzské riviéře nelze minout město Nice s krásným starým centrem. Pokud vám bude přát počasí a nebudou spalující teploty, vypravte se na procházku k hradu v Nice.

Za historií vína do Bordeaux

Bordeaux je město, které je na své víno patřičně hrdé, můžete navštívit muzeum vína nebo se účastnit nejrůznějších degustačních menu. Procházky po Bordeaux jsou nejkrásnější na levém břehu řeky Garonny, kde je několik rozlehlých parků, zahrad a historických budov. Turistickým lákadlem je zrcadlový bazén. Miroir d´Eau sevřený fasádami domů z 18. století. Je to největší fontána s vodní hladinou na světě a je přímo mistrovským dílem.

Ukryté historické Caen

Malé a nádherné město v Normandii zaujme každého jedinečnou architekturou. Během druhé světové války se ve městě strhla bitva, která poškodila řadu památek. Prohlédněte si Château de Caen nebo Muzeum Normandie a nezapomeňte navštívit bary ve čtvrti Vaugueux. V ranních hodinách vás čeká krásná procházka po přístavní promenádě, budete obdivovat luxusní jachty a lodě. 
Nejvýznamnější památkou Normandie je opatský klášter Saint-Étienne, nezapomeňte si jej prohlédnout.

Lyon s krásným historickým centrem

V Lyonu můžete strávit týdny a pořád budete mít nabitý program. Procházky historickým centrem můžete propojit s tunely a skrytými průchody traboule. S příběhem lidstva a historií života na Zemi se seznámíte v Muzeu Confluence. Je to právě Lyon, který je domovem jedné z největších nástěnných maleb v Evropě. Optická iluze zobrazuje čtvrť Croix-Rousse.

S kolem do Štrasburku

Štrasburk je město, které vítá cyklisty a je k nim patřičně přátelské. V sedle kola nebo pěšky můžete projít historické centrum i novou část až po Katedrálu ve Štrasburku. S průvodcem je k vidění i budova Evropského parlamentu. Štrasburská katedrála Notre-Dame je jednou z nejnavštěvovanějších památek ve Francii a po její prohlídce si můžete odpočinout v Parc de l´Orangerie.

Za bary do Lille

Lille je proslulé jako město mladých, najdete jej na hranici s Belgií a je příjemně multikulturní a inspirující. Nezapomeňte ochutnat hnědý chléb máčený v pivu s plátky šunky a pečený se sýrem a hořčicí. V Lille vás čekají koncerty, festivaly nebo jiné kulturní akce. Krásný pohled na město se vám otevře ze Zvonice v Lille.

Růžové město Toulouse

Největším leteckým centrem Evropy je Toulouse. Pokud jej navštívíte, vypravte se do interaktivního vědeckého muzea. Zkoumání vesmíru bude bavit děti i dospělé. V historickém centru Toulouse si prohlédněte Baziliku Saint Sernin a zastavte se na náměstí Place du Capitole. Milovníci přírody nesmí vynechat nádherné botanické centrum Jardin des Plantes.

Krátká zastávka v Carcassonne

Město s monumentální středověkou pevností je Carcassonne. Kromě prohlídky největší citadely v Evropě s krásnou Bazilikou St. Nazaire není možné vynechat výlet lodí na Canal du Midi
Francouzská města můžete navštívit v kteroukoliv roční dobu, zejména přímořská města vás přivítají příjemnými teplotami i v zimních měsících.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.