Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na lyže v Čechách? Nejlepší sjezdovky pro zkušené lyžaře, rodiny s dětmi i začátečníky

Kam na lyže v Čechách? Nejlepší sjezdovky pro zkušené lyžaře, rodiny s dětmi i začátečníky

Už za Prahou můžete vyrazit na lyže do oblasti Česká Sibiř, lépe si však sníh a zimní radovánky užijete v Krkonoších nebo na Šumavě. Samozřejmě nesmíme opomenout legendární Špindl. Kam vyrazit na hory, pokud jste zdatný lyžař nebo si chcete užít rodinné lyžování s dětmi? Známe správnou adresu. 

Zkušení lyžaři

V zimní sezoně jsou nejvíce vyhledávanými sjezdovkami skiareály Špindlerova mlýna. Adrenalin si ale užijete i na Šumavě

Špindlerův mlýn

Nejvyhlášenější skiareály jsou ve Špindlerově mlýně. Najdete zde i závodní trať Audi Race Track. Špičková šesti-sedačková lanovka patří mezi nejlepší v Česku. V zimní sezoně je zde kromě krásného lyžování i nespočet sportovních a kulturních akcí, možná potkáte nějakou českou celebritu. Zcela jistě vás zde čeká kouzelná dovolená.

Ještěd, Slalomák

Na Ještědu je celkem 9 lanovek a nespočet sjezdovek. Černá sjezdovka se jmenuje Slalomák a je určena pro zkušené lyžaře. Připraveno je i večerní lyžování a nechybí sáňkařská dráha. Oblíbenými červenými sjezdovkami je sjezdovka Liberecká s délkou téměř 1,5 km a sjezdovka Skalka s délkou 1,1 km.

Špičák na Šumavě

Sjezdovka Šance na Špičáku u Železné Rudy má v nejprudším místě skoro 100% sklon (odpovídá 45°). Sjezdovka už mnoho let drží přední místa v žebříčku českých náročných sjezdovek a měli by si na ni troufnout jen zkušení lyžaři.

Černá Hora, Pec

Největším lyžařským resortem v Česku je SkiResort Černá Hora. Sjezdovky mají přes 50 km a tvoří je navzájem propojené areály. Na zkušené lyžaře čekají až tříkilometrové sjezdovky s osmimístnou kabinkovou lanovkou. V místě je i nejdelší sjezdovka na večerní lyžování.

Rodiny s dětmi a začátečníci

Do Špindlerova mlýna míří i rodiny s dětmi, ale pokud hledáte klidnější místo, vyrazte do Orlických hor.

Špindlerův mlýn, Medvědín

Ve Špindlerově mlýně bývá u lanovek rušno, s dětmi se můžete vypravit do horní části. Příjemná kotva je prakticky bez front a v horní části je mírný sklon. Sjezdovka je skvělá pro děti i začátečníky, v sezónu bývá krásně prosluněná.

Horní malá Úpa, Pomezky

Pomezky mají sjezdovku v délce 1 km s mírným převýšením. Je vybavena vlekem i dětským vlekem. Sjezdovka je pravidelně a dostatečně zasněžována. V areálu je dětský park, celý areál je propojen vleky a spojkami.

Zadov na Šumavě

Velké množství sjezdovek pro začátečníky a rodiny s dětmi najdete na Šumavě. V areálu Zadov je několik modrých sjezdovek, lyžařské a snowboardové školy. V areálu je přes 4,5 km sjezdovek, upravují se dvakrát denně. Areál je osvětlený a připravený i pro večerní lyžování. Příjemné je velké množství stánků s občerstvením i klasických restaurací.

Bukova hora, Orlické hory

Pohodové lyžování v moderním horském areálu čeká na rodiny s dětmi na sjezdových tratích spojujících 4 střediska. Příjemné je svezení vyhřívanou sedačkou zakrytou proti nepřízni počasí. Sjezd je připraven na trati červeno-modré, prudší dojezd k dolní stanici se dá objet mírnější trasou.

Lipno nad Vltavou

Na Lipně jsou mírné a široké sjezdovky, které si děti a začátečníci zamilují. V areálu jsou tři sedačkové lanovky a pro děti je k dispozici zdarma výukové hřiště. Krása lyžování je umocněna výhledy na jezero. V Lipně nechybí lyžařská škola i půjčovny vybavení. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.