Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Kupte ji v noci, sólo a několik měsíců předem. Jak na levný let

Kupte ji v noci, sólo a několik měsíců předem. Jak na levný let

Podnikání v letecké dopravě je podnikáním v silně konkurenčním prostředí, to představuje výhodu pro cestující. Trpělivost, správné načasování a chvíle hledání mohou srazit ceny letenek o tisíce korun. Poradíme vám, kde najít levnou letenku.

Pomaleji je levněji

Levnou letenku obvykle nenajdete za pár minut. Je třeba kombinovat odletové a příletové destinace, zkontrolovat ceny u několika leteckých společností, hledat ve slevových akcích, zakoupit letenky s přestupy a dlouhým čekáním nebo nemít letenku na původně plánované datum. Kdo se umí přenést přes zmíněná úskalí, má možnost letět třeba jen za pár stokorun. Jisté však je, že hledání takové letenky nebude bez námahy.

Slevové portály na letenky

Zlevněné letenky nabízí hned několik portálů. Hledat můžete na cestujemelevne.cz, levnocestovani.cz, honzovyletenky.cz nebo letenky.cz. Jsou však i portály, které sdružují nabídky od několika leteckých společností. Vyhledávače letenek vám seřadí různé možnosti od více leteckých společností a můžete si přehledně srovnat ceny letenek. 
Mezi nejznámější vyhledávače letenek patří skyscanner.cz, pelikan.cz a kiwi.com. Vyhledávače vám zobrazí mimo nabídku na konkrétní den i kalendář odletů společně s cenami letenek. Pak stačí výhodné nabídky vhodně zkombinovat.

Měňte termín odletu

Kalendáře se zobrazenou cenou levných letenek jsou výhodou pro ty, kteří nepotřebují odletět v přesném termínu. Procházejte jednotlivé měsíce, hledejte kombinace nejlevnějšího odletu a nejlevnějšího příletu. Můžete měnit zadání pro hledání i podle počtu dní strávených v cílové destinaci.

Okolní letiště jsou blízko

Letenky z Prahy můžete nahradit levnějšími letenkami z Ostravy, Brna, Pardubic nebo jiných měst. Levné letenky jsou často nabízeny z Vídně, Bratislavy, Katowic, Krakova nebo Budapeště. Cesta na zmíněná letiště je pro cestující z moravských měst často rychlejší než cesta na pražské letiště
Ze západních Čech se nabízí odlety z Berlína, Mnichova, Drážďan nebo z Norimberku. Rovněž kontrolujte nabídky v cílové zemi. Přílety na menší letiště, které bývají vzdálené nebo ve vnitrozemí, ale jsou propojeny vlaky a autobusy, mají mnohem nižší ceny. Můžete letět na letiště, které je od cíle dál a dopravit se místními spoji.

Letadlo nemá last minute

Mohlo by se zdát, že čím později letenku rezervujete, tím nižší je cena. Obvykle to platí obráceně. Nízké ceny se nabízejí mnoho měsíců dopředu a s blížícím se termínem, ceny rostou. Jindy jsou však ceny natolik dynamické, že klesají a stoupají během určitého časového intervalu několikrát, ačkoliv hledáte stále stejný let. Proto je třeba sledovat vývoj cen dlouhodobě a stanovit si vlastní limit (reálný) za jakou cenu chcete letenky zakoupit

Levnější lety se často nabízí pro 1 osobu, někdy se vyplatí koupit dvě samostatné letenky než zadat dva cestující do stejné rezervace.

Sledujete je, sledují vás

Nepříjemným zjištěním je skutečnost, že pokud budete dlouhodobě hledat jeden let, budou se vám zobrazovat vyšší ceny. Sledovací algoritmy vyhodnotí, že o letenky máte zájem. Proto vždycky vyhledávejte v anonymním režimu prohlížení. 
Další pravidlo zní, vyhledejte, ale zkontrolujte cenu. Vyhledávač vám zobrazí nabídky levných letenek, následně zkontrolujte cenu letu u nabízené letecké společnosti. Může být nižší nebo můžete získat za stejnou cenu doplňkové služby.

Nelétejte o víkendu

Nejvíce lidí hledá odlet, přílet nebo obojí, ve víkendovém termínu. Proto jsou v uvedených termínech nejdražší letenky. Nejlevnější nabídky letenek najdete s odletem v úterý nebo ve čtvrtek. Také záleží, kdy si letenku rezervujete. Nízké ceny letenek najdete v nočních hodinách nebo v brzkých ranních hodinách

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.