Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Co dělat v Ostravě v zimě? Objevte kouzelné betlémy, svět pod zemí i pohled z výšin

Co dělat v Ostravě v zimě? Objevte kouzelné betlémy, svět pod zemí i pohled z výšin

Doba celodenních procházek po lesích nebo výletů za přírodním koupáním končí s hezkým počasím, přesto se dá v Ostravě najít spoustu míst, kde si užijete zábavu i v případě, že teploty klesají nebo dešťové přeháňky neberou konce. Představíme vám místa, kde si zábavu užije celá rodina.

Únikové hry a zábavní centra

Při nepřízni počasí vyrazte za indoor sportovními aktivitami, do zábavných heren pro děti nebo si vyzkoušejte únikovou hru. Všem členům rodiny se zalíbí Funny World, nejmenší děti si oblíbí skákací hrady a pro starší jsou k dispozici průlezky, skluzavky a další atrakce. Trampolíny nebo virtuální realita čeká v Xtreme Parku. Fajne Park je místem sportu a lezení na stěnách si můžete vyzkoušet v Outdoor Parku.

Celoročně otevřená muzea

Menší děti můžete vzít na prohlídku muzea hraček. Tisíce exponátů s historickými hračkami, retro hračkami nebo ze sběratelské sekce vítá návštěvníky na Vítkovické ulici. Část výstavy je věnovaná tvorbě Walta Disneyho. Děti objeví své oblíbené postavičky. Největší hornické muzeum na vrchu Landek se zalíbí starším dětem, v podzemní expozici je 250 m chodeb, prohlídka je doplněna o důlní záchranářskou základnu a archeopark. Zajímavá je prohlídka areálu bývalého vysokopecního závodu zaměřená na historii Dolních Vítkovic. Součástí expozice je výstup na Bolt Tower, vrcholek věže se vypíná do osmdesáti metrů.

Za poznáním do Světa techniky

Expozice spojuje Velký a Malý svět techniky, kde budete odhalovat tajemství technických vynálezů. Dětem se zalíbí v interaktivní expozici nebo 3D kině. Ve Světě techniky jsou stovky zábavných i poučných atrakcí. Kreativitu mohou děti rozvíjet v Divadle loutek. Kromě velkého kukátkového hlediště a alternativní scény pořádají pro děti také dětské tvořivé dílničky a nejrůznější akce. 

Procházka po Zoo Ostrava

Ani v zimním období se nemusíte vyhýbat návštěvě ostravské Zoo. Velké množství zvířat je v zimním období aktivních a stánků s občerstvením či restaurací je v areálu dostatek. Návštěvníků ZOO je méně, prohlídku si můžete nerušeně vychutnat. Větší zvířátka na vás budou čekat v dinoparku, interaktivní expozice baví celou rodinu. 

Prohlídky betlémů na Slezskoostravském hradě

Tradiční výstava betlémů je přístupná denně po celý měsíc prosinec až do začátku ledna. Jinak jsou na hradě možné komentované prohlídky s průvodcem. Po celý rok se na hradě pořádají nejrůznější kulturní akce.

Koupání po celý rok

Do plavek se můžete obléci v jakémkoliv počasí, pokud navštívíte městské bazény. Sareza sdružuje několik areálů, sport a relaxace na vás čeká ve Vodním světě (Čapkárna). Velký plavecký bazén doplňuje wellness centrum, finská sauna nebo parní lázně. Odpočinete si na masáži nebo v soláriu

Klidná zábava v kulturních centrech

V Ostravě můžete vyrazit do kin, divadel nebo za koncertem. Krásná jsou muzikálová nebo baletní představení. Multifunkční aula GONG hostí během roku světově proslulé baletní soubory. Shlédnout můžete například strhující představení Labutí jezero. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.