Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam letos vyrazit ještě za burčákem? A jaká jsou poslední podzimní vinobraní?

Kam letos vyrazit ještě za burčákem? A jaká jsou poslední podzimní vinobraní?

Burčák a víno patří neodmyslitelně k sobě. Ostatně, obojí je vyráběno z vinné révy. Pokud máte chuť na zkvašený mošt s ideálním poměrem kyselin, alkoholu a cukru nebo si chcete dopřát sklenku lahodného vína, máme pro vás několik tipů. Prozradíme vám, jaké jsou poslední letošní burčákové pochody a chybět nebude ani zmínka o podzimním vinobraní. Inspirujte se akcemi, kde si každý přijde na to své.

Hody s plody podzimu v Borovanech

9. října 2021

Ochutnávky moravských vín a burčák, kam se podíváš. Přesně tohle nabízí gastronomicko-kulturní akce Hody s plody podzimu. Farmářský a řemeslný jarmark má svoji jedinečnou atmosféru a je doplněn o řadu nejrůznějších zajímavostí. Ať už je to šlapání zelí, ochutnávka plodin, tvořivé dílny nebo naučná stezka v klášterním parku. Tohle všechno je doprovázeno tradiční hudbou, moštováním a litry lahodného burčáku.

Burčákové Šidleny

9. října 2021

Burčákový pochod v obci Šidleny u Milovic má dlouholetou tradici. Letos půjde o 45. putování osadou po tamních vinných sklepích. Začátek akce je ráno a odpoledne na vás čeká posezení s živou hudbou. Během celého pochodu je zajištěno občerstvení. Skončit pochopitelně nemusíte jen v rámci burčákového pochodu. Pokračovat můžete po tradiční trase Dubňany a Mutěnice.

Přivítání mladých vín a moštů v Archlebově

9. října 2021

Kvalitní vína, mošty a burčák můžete ochutnat také v Archlebově. Akce se koná ve vinařství SPIELBERG, kde si užijete zábavu, dobré jídlo a pití. Krásné posezení vám zpříjemní celkovou podzimní atmosféru. Hudební kulisa, grilované speciality, cimbálová muzika, a hlavně čerstvý burčák. Přivítání mladých vín a moštů zde má svoji tradici, tak neváhejte navštívit Archlebov na Jižní Moravě.

Slavnosti Mladého vína v Domě Vína

15. října 2021

Ochutnejte mladé víno ročníku 2021. Využijte nezapomenutelné podzimní akce, kterou pro vás připral Dům Vín ANNOVINO v Jablonci nad Nisou. Vypravte se na tradiční vinnou akci spojenou s bohatým programem, ať už jde o kulturu nebo degustaci. Ochutnejte vína z Lednice a burčák vynikající chuti. Vína Mladé z ročníku 2021 polahodí vaše chuťové pohárky a dobrým jídlem se skvěle zasytíte.

Podzim v blatnických búdách

23. října 2021

Zažijte tu pravou vinnou atmosféru. Vyrazte na akci s příznačným názvem Podzim v blatnických búdách. Za jednorázový vstupní poplatek 800 Kč budete moci hodovat co hrdlo ráčí. K dispozici je celkem patnáct otevřených sklepů pro volnou degustaci. Chybět nebude bohaté občerstvení, ale také tradiční atmosféra. Kroje a cimbálová muzika u sklepů je naprostou samozřejmostí.

Víno a dýně 2021 v Moravské Nové Vsi

23. října 2021

Zúčastněte se je jedné z oblíbených komorních akcí v Moravské Nové Vsi. Tradiční akce se koná za každého počasí a pyšní se velice zajímavým programem. Hlavní roli zde hraje dobré jídlo, pochutiny z dýní a fazolí a neposlední řádě lahodné víno. K tomu všemu vám bude hrát cimbálová muzika navozující příjemnou atmosféru. Akce Víno a dýně 2021 přislibuje otevření až šesti vinných sklípků pro uspokojení vašich vinných potřeb.

Železnohorské Vinobraní

23. října 2021

Budete mít cestu kolem Žďárce u Seče? Pak vyrazte na První vinobraní, které zde pořádá místní Sbor dobrovolných hasičů. Akce je spojena především s pestrou ochutnávkou moravských vín. Nechybí lahodné občerstvení a bohatý doprovodný program. Akce Železnohorské vinobraní bude doplněna hudebním vystoupením kapely A-PEIRON, takže nebude chybět ani tanec a zábava.

Vrbovecké vinobraní 2021

30. října 2021

Největší vinařská událost ve Vrbovci. Vrbovecké vinobraní probíhá v populární sklepní uličce, kde se vám dostane pestré ochutnávky vín a burčáku. Akce pořádaná na pomyslné ukončení sklizně nabízí opravdu mnohé. Je to mladé víno, lisování hroznu, cimbálová muzika, zpěv, ale také mošt a Hroznové kozy. Akce se pyšní bohatým kulturním programem. Od průvodu Cechu vinařů, přes ukládání kozla, až po obdarovávání vinařů. Vrbovecké vinobraní 2021 je zakončeno zábavou v místním hostinci.

Sedlácká zabíjačka

30. října 2021

Obec Sedlec u Mikulova každoročně ukončuje vinařskou turistickou sezónu, a to prostřednictvím akce Sedlácká zabíjačka. Akce je nejenom plná zabíjačkových specialit, jakými jsou jitrnice, jelítka, tmavá polévka, tlačenka a mnohé další. Ukončení vinařské sezóny se pochopitelně nemůže obejít bez vynikajícího mladého vína a burčáku. Vyrazte na bezplatnou akci, která je doprovázena kulturním programem v podobě cimbálovky.

Festival otevřených sklepů – Sv. Martin na Hustopečsku

6. a 7. listopadu 2021

Zavítejte do nejteplejších úrodných míst na Moravě, odkud pochází kvalitní víno. Poznejte Hustopečsko skrze sklenku dobrého vína. Festival otevřených sklepů vám to umožní prostřednictvím třicítky otevřených vinných sklepů. Okusit můžete krajové speciality a nejrůznější degustační vzorky. Součástí celé akce je doprovodný kulturní program. V sobotu jsou sklepy otevřeny od 10 do 21 hodin, v neděli pak od 10 do 15 hodin.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.