Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Z Prahy do Káhiry již brzy přímou linkou

Z Prahy do Káhiry již brzy přímou linkou

K pyramidám v Gize, za Velkou sfingou nebo do Luxoru se brzy dostanete pohodlněji. Od července se připravuje přímé letecké spojení mezi Prahou a Káhirou. Matka měst bude na dosah už za necelé 4 hodiny letu.

Za pyramidami rychleji

Egypt je fantastickou destinací, kde můžete strávit úžasnou dovolenou v kteroukoliv roční dobu. Hlavní turistická sezona je zaslíbena odpočinku na pláži, poznávání podmořského světa, aquaparkům a úžasnému all inclusive servisu. Jakmile opadnou spalující letní teploty, je nejlepší doba prohlédnout si památky a místa, která fascinují miliony turistů. Vyrazte do Údolí králů, k pyramidám nebo se projděte nádhernou Káhirou. Už brzy můžete využít přímé letecké spojení.

Nová linka Praha – Káhira

Aerolinky EgyptAir ohlásily, že od začátku července přidají přímé letecké spojení mezi Prahou a Káhirou. Lety budou realizovány třikrát týdně a letenky jsou již v prodeji. První letadlo bude vypraveno z Káhiry ve 12:20 a v Praze bude přistávat v 15:20. Ve stejný den je vždy naplánován návrat do Káhiry, odlet se směřuje na 9 hodinu večerní. 
Přímý let z Prahy do Káhiry bude trvat 3 hodiny a 35 minut

Pohodlný boeing 737-800

Každé úterý, čtvrtek a neděli můžete letět do Káhiry přímou linkou z Prahy. Dopraví vás pohodlně boeing 737-800. Letadlo bude mít rozdělenou ekonomickou a business třídu, předpokládá se přepravní kapacita 162 cestujících při jednom letu. V ceně letenky je příruční zavazadlo o maximální váze 7 kg a odbavené zavazadlo, které letí v nákladovém prostoru o maximální váze 46 kg.

Káhira nemusí být jen místem příletu a odletu, má rozhodně co nabídnout a pokud v ní strávíte více dní, zjistíte, že toto královské centrum, které nikdy nespí, se právem pyšní označením matka měst. Káhira je pulzující metropolí, ohromí vás mešity, pyramidy, městská architektura, ale i moderní obchodní centra.
Královské paláce Boha slunce se nacházely severně od Káhiry, město mrtvých, kde byli egyptští vládci pochováni, byste našli naproti dnešnímu centru Káhiry. V káhirské městské části Gíza se nachází fascinující pyramidy postavené pro faraony Cheopse, Chefréna a Menkaureho. Nikde na světě nemůžete vidět tak majestátní dílo jako Cheopsovu pyramidu s výškou 139 metrů. Je opředena tisícem záhad a láká turisty i dobrodruhy z celého světa.

Nenechte si ujít Egyptské muzeum

Přes 17 tisíc artefaktů čeká návštěvníky v Egyptském muzeu v nově vybudovaných prostorách. V Káhiře poznáte tu nejstarší a nejslavnější historii Egypta
Při procházkami Káhirou si prohlédnete nespočet mešit a paláců. Interiéry jsou oázou ticha, modliteb a meditací. Na březích Nilu poznáte moderní Káhiru a nejnovější módu nakoupíte v samotném centru Káhiry.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.