Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Turismus po covidu bude jiný. Na ostrově Rodrigues už se pilně připravují

Turismus po covidu bude jiný. Na ostrově Rodrigues už se pilně připravují

Covid zatočil s mnoha oblastmi lidského bytí, ale s cestováním asi nejvíce. Je zřejmé, že návrat k normálním potřebám turistů nebude stejný, jako dříve. Ostrov Rodrigues na to reaguje s patřičným předstihem.

Název ostrova Rodrigues mnohým cestovatelům asi nic neřekne. Jedná se o menší ostrov s délkou 18 km a šířkou 8 km, který je součástí Mascerénských ostrovů. Leží přibližně 560 km od ostrova Mauricius. Exotický ráj s relativně malou plochou oslovuje především podmořským světem.

  • 200 km lagun
  • 7 km korálových útesů
  • Slavné vraky lodí v okolí

Příprava na jiný model turismu

Spousta exotických i běžných destinací světa spoléhá na to, že až odezní covidová pandemie, vše se vrátí do starých kolejí. Toho názoru není manažerka turistické organizace Issana Agatheová z ostrova Rodrigues. Podle ní lidé prahnoucí po exotice budou vyhledávat trochu jiný typ dovolené.

Cílem prý bude exotika mimo velké hotelové komplexy plné hostů. Věří, že turisté budou častěji dávat přednost soukromí a výletům v malých skupinkách. Proto místní na ostrově Rodrigues nezahálí a připravují se na postcovidový turismus v plné síle.

Obnova ostrova od A až do Z

Všichni, jejichž živobytím je turismus se aktivně zapojili do obnovy tamních treků. Jednotlivé trasy jsou zpevňovány a čištěny. Zároveň jsou vysazovány korály kolem ostrova, což vede k obnově podmořského světa a lidé budou mít co pozorovat. Zelenou mají i samostatná ubytovací zařízení s důrazem na soukromí a oddělení od ostatních cestovatelů. S maximální šetrností a obnovou je přistupováno také k místním rezervacím Grand Montagne a Jean Tac.

Možná to bude právě ostrov Rodrigues, který se dočká přívalu turistů, protože nezahálí a připravuje se na novou vlnu tím správným směrem.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.