Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Z Brna do dalších destinací. Moraváci budou mít pohodlnější cestu na dovolenou

Z Brna do dalších destinací. Moraváci budou mít pohodlnější cestu na dovolenou

Brněnské letiště je pro obyvatele Moravy dobře dostupné a rádi by na dovolenou vyráželi právě z Tuřan. Bohužel byla dosud nabídka destinací omezená. Čedok však rozšířil v posledních pár letech nabídku zájezdů a přidal možnost odletů právě z Brna. Do kterých destinací se pohodlně podíváte?

Oblíbené letecké zájezdy

Cestování na dovolenou se mění a (nejen) v posledním roce byl zaznamenán dramatický propad prodejů autobusových zájezdů. Češi v mnohem větším počtu sáhnou po dovolené s leteckou dopravou. Volí pohodlí a více luxusu, byť na kratší dobu pobytu. V minulých letech obsluhovalo Ostravské letiště mnohem větší počet oblíbených dovolenkových cílů, což bylo pro jižní část Moravy nepohodlné. U obyvatel Brna se odlety z Ostravy setkávaly s nevolí, častým steskem bylo, proč by měli brněnští cestovat na letiště do Ostravy, když mají vlastní letiště. 
Na změnu trendu a vyšší poptávku po zájezdech s leteckou dopravou reagovalo už několik cestovních kanceláří. Novinku přináší Čedok. Zařadil odlety z Brna do několika oblíbených míst. Dovolená bude od roku 2024 mnohem pohodlnější.  

Brněnské letiště ožívá

Od letní sezóny 2023 byly z Brna vypravovány lety do nových destinací. Na rostoucí oblibu Albánie reagovala CK zařazením odletů do Tirany. Přidali též odlety do Taby, Fuerteventury, Madeiry nebo Kavaly. Zavedením nových destinací pro leteckou přepravu bylo docíleno vyššího podílu prodaných zájezdů do Albánie, Egypta nebo na Kanárské ostrovy.

Milovníci Thajska navíc mohou od konce roku 223 využít přímou linku Brno-Phuket. Tam je pohodlně dopraví Boeing 787 Dreamliner.

Novinky od roku 2024

Čedok je nejstarší cestovní kanceláří a pravidelně monitoruje změny v poptávce týkající se turismu. Z letiště v Tuřanech bude od léta 2024 pravidelně vypravována nová linka pro ty, kteří si zakoupili pobytový zájezd. Z Brna bude možné odletět na Tenerife (Španělsko), Marsa Matrouh (Egypt), Severní Kypr nebo Dalaman (Turecko). Nové destinace rozšíří stávající nabídku lokalit. V roce 2024 bude možné z Brna odletět do 23 destinací v 11 různých zemích.

Nízkonákladovky ve službách Čedoku

Z brněnského letiště bude pro Čedok létat především flotila dopravce Smartwings. Některé destinace budou obslouženy ve spolupráci s leteckými přepravci Air Montenegro nebo Corendon Airlines.
V souvislosti s novými destinacemi odbavilo brněnské letiště rekordní počty cestujících a s optimismem vyhlížejí další turistickou sezónu. Jen pro CK Čedok se uvažuje o odbavení více než 170 tisíc turistů v letní sezóně 2024.  

Lety z Brna:

Madeira, Tenerife, Fuerteventura, Mallorca, Djerba, Lamezia Terme, Tivat, Tirana, Kalábrie, Korfu, Zakynthos, Kréta, Kavala, Kos, RhodosThassos, Dalamán, Varna, Burgas, Antalya, Larnaka, Taba, Hurghada, Marsa Alam, Marsa Matrouh, Dalaman, Severní KyprPhuket.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.