Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Cestování po zemi je pro troškaře. Za 6 let se dočkáme výletních letů do vesmíru
Foto: Facebook - Orbital Assembly; odkaz: www.facebook.com/OrbitalOps

Cestování po zemi je pro troškaře. Za 6 let se dočkáme výletních letů do vesmíru

Cestování po zeměkouli už vás neuspokojuje? Počkejte si ještě 6 let a vydáte se za hranice planety. Společnost Orbital Assembly Corporation plánuje v roce 2027 otevřít první vesmírný hotel Voyager Station. Levný ale nebude.

Toužili jste se jako malí stát astronautem? Vždy vás zajímalo, jak naše planeta vypadá tam seshora? Možná to brzy zjistíte. Raději ale začněte šetřit. Výlet do luxusního kosmického hotelu vás podle prvních odhadů vyjde přibližně na 25 milionů dolarů, což odpovídá půl miliardě korun.

Za návrhem stojí společnost Orbital Assembly Corporation. Podle zveřejněných vizualizací v hotelu nebudou chybět luxusní restaurace, posilovny nebo velký koncertní sál. V něm by mohly vystupovat největší hvězdy naší planety. Jak poetické.

Bez umělé gravitace to nepůjde

Lítat se skleničkou v ruce kolem baru nebudete. Umělá či simulovaná gravitace je při delším pobytu pro netrénovaného člověka zásadní. 

Připraveno je hned několik úrovní umělé gravitace. V ložnici si tak budete připadat skoro jako na zemi a v posilovně třeba jako na měsíci. 

Budoucnost je blíž, než si myslíme

Orbital Assembly Corporation chce se stavbou hotelu začít v roce 2025. První návštěvníci se na orbitu podívají už v roce 2027. 

John Blincow, zakladatel Gateway Foundation, ze které společnost Orbital Assembly Corporation vznikla, hovoří o další průmyslové revoluci. Když si tedy pár let počkáme, možná ceny vesmírných hotelů spadnou aspoň na pár milionů. Přeci jen ve své době stála i televize s plochou obrazovkou půl milionu a dnes jí má doma každý druhý. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.