Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Letadla se zónou jen pro dospělé. Novinka už se testuje

Letadla se zónou jen pro dospělé. Novinka už se testuje

Pláč dítěte v letadle je noční můrou. Utrpení se stupňuje, pokud se jedná o noční linku nebo o let trvající několik hodin bez mezipřistání. Křičící děti a samostatně cestující dospělí, kteří chtějí klid, mohou využít let v oddělených zónách. 

Cestování s malými dětmi

Dětský pláč je srdcervoucí i sluch-poškozující a jeho intenzita dosahuje hluku sbíječky. Snažíme se jej co nejrychleji utišit a roste nervozita. A to u těch, kteří pláčou, u těch, kteří se snaží pláč zarazit i u těch, kteří se vyskytnou v nejbližším (dle intenzity pláče i vzdáleném) okolí. Blízká osoba, zpravidla rodič, je nucen se o pláč dítěte postarat. Situace je stresující o to více, když se děje na veřejnosti. Jestliže ale k pláči dochází v uzavřeném prostoru a není kam uniknout, kauza nabírá dramatických obrátek. Hodiny by o tom mohli vyprávět všichni ti, kteří se vydají na palubu nočních letů nebo letů do vzdálených destinací

Do Karibiku v tichosti

Stížností na dětský pláč a snížený komfort letu je nespočet. S řešením přichází Corendon Dutch Airlines. Na pravidelné lince z Amsterdamu do Karibiku vyhradí v Airbusu zónu, která bude určena pouze dospělým cestujícím. Zvuková izolace bude pouze částečná. Zóna s více než stovkou sedadel bude oddělena tenkou stěnou a závěsy. Přesto se bude jednat o komfortnější cestování než v těsné blízkosti hlasitých dětských cestujících. 

Větší pohodlí pro rodiče

Sekce, která dospělým bez dětí poskytne klid, bude přístupná pro osoby od 16 let věku. Zóna by měla být garancí tichého a klidného letu. Větší komfort poskytne oddělení dospělým bez dětí i samotným rodičům. Ti nebudou cestovat s pocitem, že ruší ostatní na palubě. Očekává se, že se budou nacházet obklopeni chápavými pohledy. 
Koncept má jedinou nevýhodu, sekce pro dospělé bude přístupná jen za poměrně vysoký příplatek. Není tedy zárukou, že s plačícím dítětem budete cestovat jen ve společnosti ostatních rodičů. 

Celé letadlo jen pro dospělé

Že jsou děti a jejich křik prvkem, který znepříjemní let, není žádnou novinkou. Před nizozemskými aerolinkami Corendon Dutch Airlines zavedl podobnou novinku dopravce Scoot. Jedná se o nízkonákladovou leteckou společnost z flotily Singapore Airlines. Na jejich spojích mohou cestovat pouze ti, kteří jsou starší 12 let. 

Co nejvíce obtěžuje cestující v letadle:

  • křičící děti, 
  • klimatizace na nevyhovující teplotu, 
  • jídlo na palubě, 
  • místo vedle obézních spolucestujících, 
  • páchnoucí či opilí pasažéři, 
  • ucpané toalety. 
     


 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.