Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Máte 700 Kč? Leťte novou linkou k moři

Máte 700 Kč? Leťte novou linkou k moři

Společnost Ryanair, která dopravuje klienty pohodlně za minimální náklady, přidává další letecké spojení. Cílovou destinací je Olbia, malebné městečko na Sardinii. Přímým letem z Vídně se vám Sardinie představí už za 2 hodiny letu.

Na Sardinii letecky

Sardinie je obsluhována několika linkami, Ryanair přidává letecké spojení do krásného městečka Olbia. Olbii Ryanair propojí například i s Vídní, která je oblíbeným výchozím letištěm pro cestující z moravských měst. 
Lety Vídeň Olbia budou v rezervačních systémech pro dva dny v týdnu, první letenky jsou nabízeny se slevou. Lety jsou plánovány na pátek a pondělí, akční ceny slibují jednosměrnou letenku už za 700 Kč. Olbia je krásnou destinací, je významným archeologickým nalezištěm. Pokud let na Sardinii správně načasujete, zažijete tradiční folklorní vystoupení, některý hudební festival nebo jinou kulturní akci.

Proč navštívit Sardinii

Ta nejkrásnější přírodní zákoutí vás čekají na Sardinii. Klidném a malebném ostrově, kde na vás bude dýchat romantika z každé fotografie. Sardinii se někdy přezdívá Karibik Středozemního moře, protože pláže jsou zde pokryty nádherně hebkým a bělostným pískem. Kouzelné zátoky ukrývají místa pro potápění i opuštěné plážičky, kde budete po celý den sami. Kontrast s drsnými horami ve vnitrozemí, kde místní žijí tradičním způsobem života, bez okázalého lesku luxusních resortů, je strhující. Abyste poznali Sardinii, měli byste projít nebo projet alespoň část vnitrozemí.

Nádherné moře Sardinie

Možná jste netušili, že nejčistší moře Itálie je ukryto právě u břehů Sardinie. Voda je zde průzračná s krásnými modrozelenými odlesky. Pobřeží je členité, střídají se rušné pláže s klidnými a romantickými zátokami, které jsou sevřeny žulovými útesy. 
Cesta z Čech na Sardinii může být vlastním autem poměrně náročná, proto zvažte leteckou dopravu. Akční letenky se dají sehnat za nižší částku než utratíte při rodinné návštěvě kina.

Kdy se vypravit na Sardinii

Ostrov je omýván středozemním mořem, subtropické klima zajišťuje horká a suchá léta a mírné vlhké zimy. Už od května jsou na Sardinii teploty nad 20 °C a nad příjemnými dvacítkami se teploty drží až do konce října. Nejtepleji je v červenci a srpnu.

Na Sardinii s pronájmem auta

Sardinie je kouzelný ostrov a určitě se vyplatí vidět z krás ostrova co nejvíce. Neváhejte, půjčte si auto a vypravte se poznat ty nejkrásnější pláže Sardinie. Uniknout by vám neměly ani kamenné stavby staré přes 4 tisíce let, jsou pozůstatkem po stavitelích kultury Nuraghů. Po celém ostrově budete mít možnost ochutnat skvělý ovčí sýr a víno. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.