Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Motorku vám nepůjčí. I tak tu můžete prožít nádhernou dovolenou

Motorku vám nepůjčí. I tak tu můžete prožít nádhernou dovolenou

Divoký západ na motocyklech přestal bavit zástupce vlády na Bali a hodlají je od letošního roku zakázat. Pokud jako turista navštívíte Bali, budete mít možnost cestovat pouze osobním autem. Motocykly už nebudou pro turisty k zapůjčení.

Řádění na motocyklech

Uvolněná nálada během dovolené lákala mnohé k nedodržování předpisů. Gubernátor ostrova Bali upozornil, že se ostrov dlouhodobě potýká s turisty, kteří řídí bez povinné přilby, porušují předpisy nebo usedají na motocykl opilí. Na ostrově zaznamenali i mnoho případů, kdy byl zapůjčen motocykl osobám bez řidičského průkazu. Proto se na ostrově usnesli, že z dopravních prostředků budou při pronajímání turistům k dispozici jen osobní automobily.

Mnoho zbytečných dopravních nehod

Od opatření si na ostrově slibují snížení počtu dopravních nehod a zvýšení bezpečnosti na silnicích. Turisté neukázněností zavinili řadu nehod, některé byly i smrtelné. Zcela zbytečné jsou pak riskantní kousky, které s motocykly turisté podnikají, aby natočili atraktivní video na některou ze sociálních sítí.

Ostrovní kráska, Bali

Poklidný indonéský ostrov určitě stojí za návštěvu. Teplé moře, nádherné pláže a výborné jídlo jsou jen střípky, které ostrov turistům nabízí. Voda má celoročně v průměru nad 27 °C, relaxovat můžete na věhlasných plážích nebo tam, kde budete po celý den o samotě. Ostrov je protkán nádhernými chrámy s neobyčejnou atmosférou, které nutí k zastavení a zamyšlení. Příroda na Bali je nádherná, za úrodu na polích děkují místní sopečné činnosti. Výstup k sopce a výhledy na rýžová pole jsou nádherným zážitkem. Na ostrově načerpáte pozitivní náladu, vychutnáte si skvělá jídla i koktejly. 
Na Bali se nespěchá, nechte se trendem inspirovat.

Bali je na turismu závislé

Bali je ostrovním rájem, počet turistů, kteří ostrov navštíví významně převyšuje počet stálých obyvatel. Ekonomika ostrova stojí na turistech, proto panují obavy, že zákaz odradí některé od návštěvy ostrova. Ostrov byl zasažen úbytkem příjmů během pandemie covid, cestovní ruch si další ochlazení nemůže dovolit. 
Zda se bude jednat o absolutní zákaz nebo ostrov vydá v budoucnu pravidla pro používání půjčených motocyklů není zřejmé. Jisté je, že si zatím budete moci vypůjčit pouze automobil.

Šnorchlujte a tancujte

I když si nemůžete pronajmout motocykl, Bali vám to vynahradí krásnou dovolenou. Severní část ostrova je vyhledávanou oblastí pro potápěče z celého světa. I když jste začátečník, na Bali můžete absolvovat kurz a prozkoumat nádheru podmořského světa. Dokonce při šnorchlování zahlédnete želvy, manty nebo drobné druhy žraloků
Bali bychom mohli popsat jako roztančený ostrov, každé dítě na Bali se učí tancovat už od dětství. Vystoupení legendární balijských tanců si nenechte ujít.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.