Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Plánujete návštěvu Austrálie? Počkáte si nejspíše do polovinu roku 2022

Plánujete návštěvu Austrálie? Počkáte si nejspíše do polovinu roku 2022

Austrálie je z pohledu cestování vyhledávanou destinací. Ostatně, nabízí přemíru poznávání a objevování. Pandemie koronaviru však udělala turistům tlustou čáru přes rozpočet, která víceméně platí od počátku výskytu covid-19.

I když je zřejmé, že spousta zemí světa už se pomalu připravuje na letošní turistickou sezónu a plánují otevřít hranice cestovatelům, Austrálie to má jinak. Už od samotného počátku pandemie je tento kontinent uzavřen světu a když jste sem náhodou přicestovali, čekala Vás dvoutýdenní karanténa na hotelu hrazená z vlastních nákladů. V uzavřeném duchu bude Austrálie pravděpodobně pokračovat až do poloviny příštího roku.

Důvody pro uzavření Austrálie

Podle premiéra Austrálie je hlavním důvodem ochrana tamního obyvatelstva. Ke všemu přispívá také fakt pomalé distribuce vakcín a v neposlední řadě vznik nových mutací covid-19 po světě. Austrálie chce zkrátka vyčkávat, jak účinné budou vakcíny na jednotlivé mutace a jak se celá situace bude vyvíjet.

Uzavření Austrálie je a bude částečně benevolentnější pro cestovní trasu Austrálie – Nový Zéland. Týkat se to ovšem bude primárně očkovaných Australanů. Aktuálně se zvažují rizika a fungování takového povolení. Izolace Austrálie je zřejmá, jen málokdo však čekal, že by mohla trvat tak dlouhou dobu. Otevření hranic na počátku příštího roku je tak spíše v nedohlednu.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.