Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Sopka Fagradalsfjall se probudila k životu. Islanďané si k ní udělali turistickou stezku
Zdroj: Facebook - Fagradalsfjall Volcano; odkaz: www.facebook.com/Fagradalsfjall-Volcano-104233048406093

Sopka Fagradalsfjall se probudila k životu. Islanďané si k ní udělali turistickou stezku

Zatímco Evropa šílela z činnosti sopky Fagradalsfjall, Islanďané si k ní vytvořili turistickou stezku. Za první týden k aktivnímu vulkánu vyrazilo přes 10 000 lidí. 

Po téměř 800 letech se k životu probudila sopka na poloostrově Reykjanes. Jedinečnou podívanou si obyvatelé Islandu nechtějí nechat ujít. V minulém týdnu k aktivnímu vulkánu vyrazilo přes deset tisíc lidí. Úřady proto musely rychle reagovat a vytvořily turistickou stezku, která nadšence dovede bezpečně k cíli. 

Vulkán dál soptí a nikdo neví, kdy s tím přestane. K dlouhému spánku se může uložit zítra, ale může být aktivní i několik dekád.Cesta k vulkánu; zdroj: Zdroj: Facebook - Glaciers and Waterfalls

Štěstí přeje připraveným

Pochod k aktivní sopce není výlet do lesa. Vyžaduje přípravu a opatrnost. Oblast je hlídaná, aby návštěvníci nechodili do nebezpečných zón. Přesto jich už několik potřebovalo pomoc záchranářů. Většinou dorazili špatně oblečení nebo jim chyběly zásoby. 

Cesta na Island se zatím neobejde bez PCR testu a karantény. Výjimku mohou dostat jen naočkovaní cestující. Všichni ale věří v lepší zítřky a plánování se meze nekladnou. Podívejte se, co Island nabízí. Sopka zdaleka není jediným lákadlem.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.