Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Španělská turistika se rozjíždí pomalejším tempem

Španělská turistika se rozjíždí pomalejším tempem

Turistika v jednotlivých zemích Evropy a světa nabírá pomalu na obrátkách. Není se čemu divit. Lidé jsou lační po cestování a restrikce jednotlivých států polevují. Španělsko však do určité míry zaspalo rychlý start.

Turistická sezóna ve Španělsku začala počátkem června, jako i v mnoha ostatních evropských zemích. Také Španělé v té době nastolili nová pravidla a vládní opatření, která přispívají k volnějšímu cestování. Problém se však ukázal v opožděném oznámení, na což hodně provozovatelů turistických služeb zareagovalo se zpožděním.

Pozvolný start turistické sezóny sice udělal vrásky na čele mnohým ubytovacím a restauračním zařízením, ty ovšem neztrácejí naději. Vždyť Španělsko je přece druhou nejnavštěvovanější zemí světa. Je pravdou, že s probíhajícím létem už přichází i zvyšování poptávky po letech do Španělska, včetně hlavní turistické destinace jako Malaga. Vlivem zmíněných restrikcí v ostatních zemích začínají Španělsko vyhledávat i vzdálenější turisté. Přispěla k tomu absence restrikcí pro cestovatele z deseti zemí mimo Evropskou unii.

Chcete také podpořit místní cestovní ruch a zároveň si užít odpočinek u moře? Vyberte si zájezd do Španělska a vyrazte na zaslouženou dovolenou.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.