Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

V Brazílii vzniká třetí nejvyšší socha Krista na světě

V Brazílii vzniká třetí nejvyšší socha Krista na světě

Populární socha Krista Spasitele v Rio de Janeiro bude mít konkurenta. V jižní části Brazílie vzniká třetí nejvyšší socha Krista Ochránce na světě.

Sochu Krista Spasitele v Rio de Janeiro zná bezpochyby každý. Jde o památku zapsanou na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, k níž každoročně míří zástupy věřících a turistů z celého světa. Podobné myšlenky se chytil dnes již zesnulý politik Adroaldo Conzatti z městečka Encantado na jihu Brazílie. Rozhodl se do svého města přilákat více turistů tím, že vybuduje ještě větší sochu Krista, než jakou má Rio de Janeiro.

Socha Krista s výškou 43 metrů

Výstavba nové sochy Krista započala v roce 2019. Dokončení je naplánováno na konec roku 2021. Celkové náklady se budou pohybovat kolem 350 tisíc amerických dolarů. Stavbu sochy zafinancovali z velké části soukromí investoři. Socha dostane jméno socha Krista Ochránce. Od své známější verze se bude lišit výškou a částečně vzhledem. Poloha Krista s rozpaženýma rukama bude stejná.

Socha Krista Ochránce se po svém dokončení stane třetí nejvyšší na světě

  1. Ježíš Buntu Burake na ostrově Sulawesi měří 52,55 metrů.
  2. Socha Krista Krále v Polsku měří 52,5 metrů
  3. Nová socha Krista Ochránce bude měřit 43 metrů.

Socha Krista Ochránce přeroste sochu v Rio de Janeiru o pět metrů. V obou případech je počítána výška s podstavcem. Návštěvníci se mohou těšit na překrásný výhled, který se bude nabízet z výšky 40 metrů. Vyhlídková plošina s výtahem bude v oblasti hrudníku sochy Krista Ochránce.

Chcete se o Brazílii dozvědět víc? Přečtěte si našeho průvodce.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.