Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Vítejte v Benátkách, městě, kam se dostanete jen se vstupenkou

Vítejte v Benátkách, městě, kam se dostanete jen se vstupenkou

Benátky jsou nádherným a romantickým místem, kam míří milióny turistů každou sezónu. Ačkoliv je město na turistickém ruchu závislé, uznalo, že čeho je moc, toho je příliš. Nejdříve zakázalo město kufry na kolečkách, teď přikročilo k rezervacím a vybíráním vstupného. 

Čisté Benátky

Kde jiní naříkali, Benátky slavily. Během covidové pandemie bylo město bez turistů, a to značně prospělo očistě města a mořské fauně. Kanály se vyčistily, v blízkosti bylo dokonce vidět delfíny a další vzácné živočichy. Aby si město uchovalo krásu co nejdéle, rozhodli se představitelé města nevracet se do starých kolejí a zájem turistů regulovat. 
Od léta funguje v Benátkách rezervační systém, kde si turisté musí předem rezervovat den návštěvy. Tím se zamezí přeplněným ulicím a náporu na poskytovatele služeb v cestovním ruchu. 

Omezení pro jednodenní výlety

Největší nápor představují turisté, kteří do města vyrazí na výlet jen na několik hodin. Ve městě se neubytují a placených služeb využijí jen minimum. Ti budou muset projít přes jednoduchý rezervační systém, který bude v prvních měsících dobrovolný. Město rezervační systém zavádí jako první na světě. 

Od příštího roku bude vstup zpoplatněn

Od roku 2023 plánuje město zavedení vstupného. Vstupné se týká jednodenních výletů a bude se lišit podle toho, zda plánujete návštěvu v klidnější dny nebo ve dny turisticky oblíbené. Klidné dny budou zpoplatněny částkou 3 EUR, ve vytížené dny bude návštěva stát 10 EUR. Vstupnému se vyhnou jen ti, kteří ve městě budou nocovat alespoň 1 den. 
Výtěžek ze vstupného má přispět k regulaci počtu turistů, výnos poslouží k zabezpečení úklidu a k ochraně města

Proč se dobrovolně registrovat jako návštěvník

Jak bylo zmíněno výše, letní rezervace vstupu jsou dobrovolné. Systém je zatím v režimu testování. Maximálně doporučujeme návštěvníkům Benátek rezervace využít, protože díky rezervacím mohou přeskočit frontu v řadě muzeí a pamětihodností. Získaná data o počtu návštěvníků následně poslouží k nastavení služeb a k označení klidných a vytížených dní. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.