Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

5 důvodů, proč si pro zimní dovolenou vybrat Horní Rakousko

5 důvodů, proč si pro zimní dovolenou vybrat Horní Rakousko

Vybíráte zimní dovolenou a stále jste nenašli ideální místo? Hledáte dobře upravené svahy pro skvělou lyžovačku, krásnou přírodu, příjemné ubytování, dobré jídlo a dostatek zábavy pro vás či vaše ratolesti? Pak byste rozhodně měli navštívit Horní Rakousko. Na lyžích se tady vyřádí začátečníci, rodiny s dětmi, pokročilí i zkušení freerideři a vedle sjezdovek tu čeká spousta dalšího vyžití, zábavy i možností odpočinku. Fantastické výhledy a nádherná panoramata nakonec uchvátí dozajista každého. Stále váháte? Zde je pět důvodů, které vás jednoznačně přesvědčí.

1. Je to kousek!

Do Horního Rakouska je to, co by kamenem dohodil. A to do slova a do písmene. Region se totiž rozprostírá hned za hranicemi jižních Čech. Dobrá dostupnost a rychlá dosažitelnost je významným plusem zvláště pro rodiny s dětmi, ale také důkazem, že za nezapomenutelnými zážitky nemusíte jezdit daleko.

Böhmerwald (rakouská část Šumavy), nejsevernější oblast Horního Rakouska, leží přímo na hranicích s Českou republikou a je pro zimní dovolenou ideální. Největším zdejším lákadlem je moderní lyžařské středisko Hochficht nabízející atraktivní sjezdovky všech stupňů obtížnosti, perfektní zázemí, prostor k odpočinku nebo dětmi oblíbený Sunny Kids park.

2. Cena/výkon

Vybíráte cílovou lokalitu s ohledem na svůj rozpočet, ale neradi byste se kvůli financím ochudili o co nejlepší prožitek? Pak bude Horní Rakousko tou nejlepší volbou. Místní střediska nabízí výborně upravené svahy, ubytování a nekonečné možnosti zábavy i odpočinku za skutečně férové ceny. Jako bonus si navíc odvezete moře nezapomenutelných zážitků.

Dachstein West je se svými 160 kilometry sjezdových tratí největší lyžařskou oblastí v Horním Rakousku. Přesto si však vzájemně propojená střediska (Russbach, Gosau a Annaberg) zachovala přátelskou atmosféru, srdečnou pohostinnost i příznivé ceny. Kromě lyžování stojí za to vyzkoušet některou z vyhlášených restaurací nebo využít krytých bazénů, sauny, solária nebo třeba posilovny či tenisové haly.

3. Ideální místo pro rodiny s dětmi

S dětmi si zimní dovolenou v Horním Rakousku zaručeně užijete. Resorty jsou na malé návštěvníky patřičně připraveny a rodinnou atmosférou takřka dýchají. Areály jsou skvěle dostupné a především přehledné. Samozřejmostí jsou uzpůsobené sjezdovky a vleky, dětské parky, atrakce a nechybí ani lyžařské školy nebo profesionální hlídání. 

Rodinné středisko Feuerkogel je pro děti jako stvořené. Najdete zde přehledné sjezdovky lehké nebo střední obtížnosti, na nichž si zdokonalí své lyžařské schopnosti malí i velcí. Začátečníky na start vyveze pojízdný koberec či malý provazový vlek a s prvními obloučky rádi pomohou zkušení instruktoři nebo dokonce místní dráček Franzi.

4. Spousta aktivit a vyžití i mimo sjezdovky

Zřejmě nebudete chtít strávit celou dovolenou na svazích, a tak budete zjišťovat, co dalšího vám může daná lokalita nabídnout. Pokud toužíte po dobrodružství a chcete zažít něco opravdu nevšedního, Horní Rakousko vás určitě nezklame. Místo lyží můžete obout běžky a vydat se za nedotčenou přírodou po perfektně upravené stopě nebo vyzkoušet chůzi na sněžnicích. Vyřádit se ale můžete také na kluzišti nebo curlingovém hřišti a po náročném dni zrelaxovat třeba v příjemné vodě termálních lázních.

Bad Schallerbach je druhou nejnavštěvovanější obcí v Horním Rakousku. Za její popularitou stojí především proslulé termální lázně EurothermenResort Bad Schallerbach nabízející relax pod palmami, pláž, saunovou vesničku, bazény, mořské akvárium, tropické bary, atrakce a mnoho dalšího.  Oblíbeným cílem je také místní botanický park o rozloze 22 hektarů a síť běžeckých tras.

5. Příjemné prostředí

Horní Rakousko je charakteristické svou pohostinností a srdečností, což je jedním z důvodu, proč se sem turisté tak rádi vracejí. Příjemné rodinné prostředí naplňuje pocitem spokojenosti, a to je přece to, co od dovolené očekáváme především. Nechat starosti doma, vypnout a užívat si.

Pyhrn Priel patří k nejatraktivnějším regionům Horního Rakouska. Pod jedním skipasem můžete navštívit hned dvě střediska, a tak si zde na své přijde opravdu každý. Prvním je známější, a tudíž více navštěvovaný, Hinterstoder, jehož svahy vyhoví začátečníkům i pokročilým. Nudit se však nebudou ani vyznavači adrenalinu. Zdejším lákadlem je černá sjezdovka Inferno pyšnící se až 70% sklonem. Poněkud komornější rodinný areál Wurzeralm zase ocení spíše rodiny s dětmi. I během víkendů je tady totiž výrazně klidněji.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.