Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Bydlela zde nymfa Kalypsó a je zde nejkrásnější přírodní bazén

Bydlela zde nymfa Kalypsó a je zde nejkrásnější přírodní bazén

V letním období nádherná dovolená na písečných plážích, v jarních a podzimních měsících výlety k památkám, procházky po horách a nádherných centrech měst. Akční letenky jsou jen za pár stokorun, poznejte Maltu. Pohádkový ostrov s nejkrásnějším přírodním bazénem v zálivu Dwejra.

Malý rozlohou, ale s bohatou nabídkou zážitků

Poměrně malý ostrov Malta byste našli ve Středozemním moři. Jedná se o nejmenší stát EU. Slunce a krásné písečné pláže nejsou jediným lákadlem. Pokud byste chtěli poznat krásy ostrova a prohlédnout si pamětihodnosti, vyrazte v jarních nebo podzimních měsících. Letní týdny jsou zasvěcené odpočinku, koupání a potápění.

Památky v seznamu UNESCO

Hlavní město Valletta nadchne všechny milovníky historie. Ve městě jsou zbytky majestátního opevnění a při procházkách klikatými uličkami budete míjet monumentální měšťanské domy a romantická náměstí. Určitě nahlédněte do katedrály St. John´s Co-Cathedral, navštivte muzeum hraček, muzeum letectví nebo Národní přírodopisné muzeum. Jestliže se vypravíte na jih ostrova, uvidíte archeologické naleziště s artefakty, které mohou být staré i 6 tisíc let. Maltské megalitické chrámy jsou starší než pyramidy. 
Ti, kteří viděli Hra o trůny, jistě poznají bránu v Mdině. Půjčte si auto a prohlédněte si pohádková centra měst Valletta, Mdina, Mosta či Marsaxlokk.

Zátoky všech barev

Jestli platí, že moře je modré, tak určitě ne na Maltě. Moře zde hraje všemi barvami a záleží, jestli jste v zátokách nebo v místech, kde má moře větší hloubku, či v jeskyních. Průvodci se shodují, že nejkrásnější zátokou je Blue Lagoon. Krásnou zátokou je i Crystal Lagoon. Skvělé koupání je v zátoce Riviera Bay nebo v Golden Bay. Procházky s pohádkovými výhledy čekají na turisty u útesů Dingli. Téměř povinností je návštěva Blue Grotto. Komplex sedmi jeskyní a skalní útesy jsou nejkrásnější při východu slunce. 
Na Maltě je skvělé zázemí pro provozování vodních sportů, můžete vyzkoušet vodní lyže, vypůjčit si skútr nebo absolvovat školu potápění.

Trajektem na Gozo

Pravidelnou trajektovou linkou je Malta spojená se zeleným ostrovem Gozo. Ostrov je poutním místem, místní obyvatelka se tu setkala s Pannou Marií. Na ostrově je nejkrásnější laguna a úžasné koupání na pláži s červeně cihlovým pískem. Při potápění se jistě setkáte s želvami a tisíci pestrobarevných rybek.

Malta s dětmi

Dříve bylo více rozšířené, že si lidé stavěli domy svépomocí. Většinou se jednalo o rodiny s malými dětmi. V žertu pak říkali, že na dovolenou pojedou na maltu a zlaté písky. Uplynulo pár let, domy staví firmy a dovolená na Maltě je pro rodiny s dětmi mnohem dostupnější. Malta je nádherná a pokud máte malé děti, nenajdete lepší místo. Malta má pláže s hebkým jemným pískem, mírný vstup do moře, resorty a ubytovací kapacity, které jsou pro pobyty s dětmi jako stvořené. 
S dětmi se můžete vypravit do legendární vesničky Pepka námořníka, užívat si vodní atrakce v aquaparcích, šnorchlovat v mělkých vodách s bohatým podmořským životem nebo navštívit mořské aquarium. Interaktivní expozice je připravena v centru vědy Esplora s planetáriem
Kdo by nemiloval delfíny? Vypravte se na výlet do parku Mediterraneo Marine, předvedou se vám cvičení delfíni, papoušci i lachtani.

Skvělá kuchyně na Maltě

Na Maltě se vypravte mimo resort do některé z menších restaurací a ochutnejte speciality. Vyhlášený je králík na víně, pečený lampuki (ryba, která se loví jen 4 měsíce v roce), skvěle upravené hovězí a samozřejmě mořské plody. Výtečné jsou plněné taštičky z listového těsta, pastizzi. Vše můžete zapít maltským vínem nebo pivem. Vychutnejte si Maltu plnými doušky. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.