Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Florencie, město, které ukrývá nejen mužský ideál krásy

Florencie, město, které ukrývá nejen mužský ideál krásy

Nádherná renesanční architektura, úchvatné kostely a muzea, galerie, kde se vám dech zatají. Florencie je provoněná vzruchem i romantikou. Stačí zakoupit letenku a vyrazit na prodloužený víkend. Poradíme vám, co navštívit ve Florencii. 

Praktické informace pro návštěvu Florencie

Florencie má mezinárodní letiště vzdálené 4 km od centra a do centra vás doveze tramvajová linka T1. Náročnější cesta do Florencie vede nočním autobusem, z Česka jezdí hned několik pravidelných linek. Turistická sezóna začíná ve Florencii v dubnu a končí v říjnu. Ostatní měsíce jsou klidnější. I v těch nejchladnějších zimních měsících se teploty pohybují nad 10 °C, procházkám a návštěvám muzeí a galerií nic nebrání. 
Ve Florencii rozhodně ochutnejte zmrzlinu, pizzu nebo trippa a lampredotto což jsou hovězí dršťky s cibulí, rajčaty a zeleninou. Specialita se podává v housce a můžete si ji zakoupit v pouličním stánku. 

Láska, která se nevejde do selfie

Florencie vám doslova učaruje, historické skvosty budete míjet v každé uličce a obdivovat na každém náměstí. Florencie je jedním velkým muzeem, prohlédnete si světovou špičku renesančního umění
Procházku po Florencii určitě začněte na náměstí Piazza del Duomo s katedrálou Santa Maria del Fiore. Jakmile zvednete pohled k nebi jistě zatoužíte, projít se po ochozu, ze kterého je krásná vyhlídka do okolí. Santa Maria del Fiore je čtvrtou největší katedrálou v Evropě, je symbolem Florencie. Samotná kopule je největší cihlovou kopulí na světě
Minout nesmíte ani Baptiserium svatého Jana Křtitele, které je nejstarší církevní stavbou ve Florencii. Má nádhernou zlatou mozaikovou výzdobu stropu. Právě zde se zapisovaly do matriky novorozené děti. Jejich rodiče a kmotři je přinášeli ke křtu jedněmi z trojice nádherných bronzových dveří, které budete dlouze obdivovat. Zlaté dveře zvané Brány ráje jsou nejznámější, další dveře znázorňují výjevy z utrpení Krista a výjevy ze života Jana Křtitele. 
Vystoupat můžete i na Giottovu zvonici. Z horní venkovní terasy je ten nejhezčí pohled na město. 

Ve Florencii můžete využít kombinovaný lístek na zvýhodněné vstupné do jednotlivých pamětihodností. 

Večerní procházka Florencií

K večeru se vypravte na náměstí Piazza della Signoria. Prohlédnete si krásně nasvícenou sochu Neptunovy fontány z mramoru a bronzu. Zalíbí se vám i jezdecké sochy a replika Michelangelova Davida. 
Jediným mostem, který přežil druhou světovou válku je Ponte Vecchio. Unikátní stavba, která je lemována obchody se šperky. Z prostřední částky je výhled na řeku Arno. Večerní procházka po mostě má své kouzlo.

Galerie ve Florencii

Mužský ideál krásy, Michelangelovu sochu Davida, budete obdivovat v galerii Accademia. Zábavná je návštěva interaktivního muzea Leonarda da Vinciho, ta zaujme dospělé i děti. Bohatě zdobený interiér muzea vás zaujme v Palazzo Vecchio. Navštivte zdobené pokoje rodu Medici a prohlédněte si Donatellovu bronzovou sochu Juditha. 
Slavné muzeum umění je Gallerie degli Uffizi, jedná se o muzeum, které patří mezi pět nejnavštěvovanějších muzeí v Itálii. Nádherné prostory a nejkrásnější sbírka italského renesančního umění na světě ve 45 sálech. Tady můžete strávit i celé dopoledne.

Zahrady ve Florencii

Hledáte místo klidu, kde se můžete na chvíli zastavit? Pak ruchu Florencie unikněte v nádherných zahradách. Navštívit můžete 45 tisíc metrů čtverečních velké Zahrady Boboli zakončené u vojenské základny nebo Růžové zahrady, jejichž součástí je Japonská zahrada a exotické druhy stromů a rostlin. Milovníci kosatců by se na návštěvu měli vypravit v květnu a navštívit kosatcovou zahradu. Zajímavá je Botanická zahrada, kde jsou pěstovány léčivé rostliny. Jedná se o nejstarší botanickou zahradu na světě. 

Šikmá věž na dohled

Věhlasná šikmá věž v Pise je od Florencie nedaleko. Vlakem se k ní dostanete za hodinu jízdy, půjčeným autem ještě rychleji. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.