Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Malta chce zachránit cestovní ruch. Turisty láká na kapesné

Malta chce zachránit cestovní ruch. Turisty láká na kapesné

Stejně jako většina jihoevropských států je i Malta závislá na cestovním ruchu, který koronavirová pandemie téměř zastavila. Země letos láká turisty na kapesné. Od 1. června bude mít každý cestující možnost při návštěvě ostrova získat finanční příspěvek. 

Ministr pro cestovní ruch Clayton Bartolo představil nový vládní program, který má zachránit letošní letní sezónu. Dovolenou na Maltě turistům zpříjemní štědrým kapesným.

Ze státního rozpočtu vyhradil 3,5 milionu eur, což v přepočtu činní přibližně 91 milionu korun, které chce rozdat turistům. Na finanční bonus dosáhnou ti, kteří se na Maltě ubytují alespoň na tři dny. Jeho výše se bude odvíjet od kvality hotel.

  • až 200 eur (5200 korun)  pobyt v pětihvězdičkovém hotelu
  • až 150 eur (3900 korun) – pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu  
  • až 100 eur (2600 korun) – pobyt v tříhvězdičkovém hotelu

Hotely, které budou chtít tímto způsobem nalákat zákazníky, se musí do vládní akce zapojit a část kapesného uhradit z vlastních zdrojů. 

Malta počítá se zavedením očkovacích pasů

Cestovní ruch tvoří běžně 27 % maltské ekonomiky. Ještě v roce 2019 ostrov navštívilo 2,7 milionu turistů. S koronavirovou pandemii ale přišel 80% propad, ze kterého se země těžce vzpamatovává. 

Kromě nově vznikajícího vládního programu vkládá naději do očkovacích pasů. Evropská unie slibuje jejich zavedení do léta. Momentálně vám k cestě na Maltu ale postačí negativní výsledek PCR testu ne starší než 72 hodin. 

Vyberte si jeden z výhodných zájezdů na Maltu a využijte nabídku, která se nemusí opakovat.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.