Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Malta se začátkem června opět otevře turistům

Malta se začátkem června opět otevře turistům

Malta se chytá na letní sezónu. Návštěvníkům se otevře už 1. června. Čechům by mohl být vstup povolen po předložení negativního výsledku PCR testu. 

Cestovní ruch je zdrojem příjmu pro řadu obyvatel Malty a tvoří významnou část maltské ekonomiky. Obnovení turismu je tedy klíčové. I proto se ostrovní stát snaží co nejrychleji dostat situaci s koronavirovou pandemií pod kontrolu. Turistům se chce opět otevřít 1. června. 

Podmínky vstupu

Podmínky vstupu na Maltu se budou lišit podle míry rizika země z jaké přijedete. Tu určí maltský cestovatelský semafor. Momentálně je většina zemí na semaforu, včetně České republiky, označena oranžově. V takovém případě se cestující musí prokázat negativním výsledkem PCR testu, který nebude starší než 72 hodin. 

Volný pohyb bude zaručen cestujícím ze zemí označených zeleně. Takovou barvu zatím žádná evropská země nezískala, ale výsledky se v průběhu jara mohou změnit. 

Malta očkuje rekordním tempem

V porovnání se zbytkem Evropy si Malta v očkování vede velmi dobře. První dávku vakcíny dostalo už přes 40 % dospělé maltské populace. Tamní vláda plánuje tempo očkování ještě zrychlit.

Léto se blíží a dovolená s ním. Vyberte si jeden ze zájezdů na Maltu a začněte plánovat svůj zasloužený odpočinek ještě dnes. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.