Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže Itálie

Nejhezčí pláže Itálie

Itálie je překrásnou slunnou destinací, která se pyšní dlouhým pobřežím v řádu stovek kilometrů. A právě to je příslibem výjimečných a jedinečných pláží, na nichž můžete relaxovat a věnovat se vodním aktivitám. Poznejte ty nejlepší pláže Itálie stojící za návštěvu.

Baia delle Zagare a vápencové útesy

Národní park Pacro Nazionale del Gargano, pískovcová skaliska a unikátní atmosféra. Zamiřte do pohádky jižní Itálie, kterou představuje Apulie. Právě zde můžete navštívit pláž Baia delle Zagare přístupnou z lodi nebo přes stejnojmenný hotel. Kromě hotelových hostů se na toto kouzelné místo dostane jen třicet lidí denně, což svědčí o mnohém.

Kalábrijský klenot zvaný Marasusa

Pláž rozléhající se u pobřeží Tyrhénského moře vyniká svou čistotou a malebností okolí. To je tvořeno především útesy a krásnými zátokami. Romantika a nekonečná relaxace je pro tamní provincii Vibo Valentia zcela vlastní. Ulehněte do bělavého písku a přesvědčte se o označení kalábrijský klenot na vlastní kůži.

Čistota Baia dei Turchi

Oblast Apulie skrývá mnoho plážových klenotů, které disponují Modrou vlajkou. Dalším z nich je pláž Baia dei Turchi dlouhá asi jeden kilometr. Místo s dokonale čistou vodou, kde se budete cítit, jako v ráji. Přispěje k tomu jistě obležení borovým hájem zajišťující patřičnou míru soukromí. Pláž se nachází severním směrem od města Otranto.

Šnorchlování na pláži Tropea

Do seznamu dvaceti pěti nejkrásnějších pláží Evropy patří určitě Tropea, která je pomyslnou hvězdou Kalábrie. Pláž leží pod městem tyčícím se na skále. Budete to sem mít jenom půl hodiny jízdy z italského městečka Vibo Valentia. Skaliska jsou spojena s jeskyněmi a zátokami. Ideální místo pro koupání a poznávání podmořského světa.

Oblázková pláž v Camogli

Za nejkrásnější pláží Itálie můžete směřovat do severozápadní oblasti zvané Ligurie. Právě zde se nachází vesnice Camogli, jejíž pobřeží doplňuje oblázková pláž. Místo určené nejenom pro koupání, ale i pro potápění a jiné vodní aktivity. Pláž má několik častí, takže na své si přijdou nejenom návštěvníci tamních hotelů.

Chiaia di Luna na ostrově Ponza

Jeden z významných Pontinských ostrovů je plný úchvatných pláží. Tou nejkrásnější je pláž Chiaia di Luna, která je ohraničena vysokými skalami. Vulkanické stěny vytváří dech beroucí zázemí pro relaxaci a koupání v čistém moři. Místo, kde se zaboříte do žlutého písku a budete si vychutnávat šum moře a klid okolí.

Pláž pod útesy Monte Conero

Milovníci odlehlých pláží si mohou naplánovat výlet na pláž Spiaggia delle Due Sorelle. Ta je tvořena oblázky omílanými smaragdovým mořem. Nad pláží se tyčí překrásné útesy. Dostat se sem můžete nejenom lodí, ale také prostřednictvím kyvadlové dopravy. Klid a dech beroucí výtvory přírody tu hovoří za vše.

Cala Pulcino na ostrově Lampedusa

Zavítejte na jeden z nejkrásnějších Pelagických ostrovů, který ukrývá vyhlášenou pláž Cala Pulcino. Spojte dobré s užitečným a naplánujte si zhruba půlhodinovou procházku až k pláži. Klid, soukromí a bohatá vegetace vás s pozadím jedinečných scenérii doslova okouzlí. Krásně průzračné moře si užijete naprosto každý.

Pláž mezi barevnými domečky a mnohé další

Kapitolou samou o sobě je pláž Amalfi ležící mezi dvěma italskými městy Posilano a Amalfi. Ta sice nepatří k těm nejklidnějším, na druhou stranu je výjimečná svým okolím. To je spojení, kterému nelze říci ne. 

Ve výčtu nejkrásnějších italských pláží bychom samozřejmě mohli pokračovat.

  • Cala Violina v Toskánsku
  • Cala Bianca v národním parku Cilento
  • Spiaggia di Sansone na Elbě
  • Cala Granara na ostrově Spargi
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.