Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže na Mauriciu

Nejhezčí pláže na Mauriciu

Dovolenkový ráj Mauricius láká turisty na překrásné moře, vlídnou a pohostinnou atmosféru, rozlehlé národní parky a nádherné korálové útesy, do kterých se zamiluje každý vyznavač šnorchlování a potápění. Už brzy můžete zanořit chodidla do bělostného písku a opalovat se na nádherné pláži lemované palmami. Které pláže na Mauriciu jsou nejkrásnější?

Flic en Flac v blízkosti Tamarínských vodopádů

Na západní straně ostrova byste našli malé a milé městečko Flic en Flac se stejnojmennou pláží. Je rozlehlá, má mírný vstup do moře a není přeplněná. Stačí se ponořit kousek pod vodní hladinu a ocitnete se v sevření nádherných korálových útesů. V blízkosti pláže je dostatečné zázemí a řada luxusních hotelů. 

Živá a zábavná Pereybere

Nádherná a dlouhá pláž, která je lemovaná nespočtem barů, restaurací a obchůdků. Přesto není přeplněná. Poskytuje výborné zázemí milovníkům vodních sportů a vyzkoušet můžete potápěčskou školu. Nabídka ubytování v blízkosti pláže je široká, okolí je příjemně rušné, ale ne rušivé. Pereybere je dokonalou kombinací dostatečné nabídky služeb, a přitom odpočinku a relaxace na nádherné pláži. Pláž je ideální pro potápění, kousek od břehu už je větší hloubka. Ty nejkrásnější západy slunce budete pozorovat právě na Pereybere.

S malými dětmi na Grand Baie

Oblast Grand Baie je proslulá nočním životem, vyhledávaná je hlavně těmi, kteří míří na ostrov za zábavou. Přes den je však pláž klidná. Sněhobílý písek je příjemně hebký a pláž má dokonale mírný vstup do vody. Láká k návštěvě rodiny s malými dětmi či méně zdatné plavce. Pláž je dobře vybavená s dokonalým zázemím

Se šnorchlem na Le Morne

Západní výběžek ostrova Mauriciu ukrývá na 10 kilometrů nádherných pláží s výhledem na krásku, stolovou horu Le Morne. Pláže poskytují dostatek soukromí, vlny jsou mírné a vstup do vody pozvolný. Krása pláží je podtržena korálovým útesem, jakmile se ponoříte pod mořskou hladinu, odhalí se vám pestrobarevný podmořský svět. Pláž má ideální podmínky pro vodní sporty.

Soukromí na pláži Mont Choisy

Mont Choisy je dlouhá pláž na severozápadě ostrova. Má pozvolný vstup do vody a je méně navštěvovaná. Přes týden potkáte na pláži jen několik jedinců, proto je ideálním místem, kde si užít romantiku, odpočinek a relaxaci v soukromí.

Odpočinek na Trou aux Biches

Pláž jako z obrázků na pohlednicích a turistických průvodcích. Nádherná krajina a všechny odstíny křišťálově čistého tyrkysového moře. Relaxovat můžete ve stínu palem i pod slunečníky. Pláž je dobře vybavená a rozlehlá, nebývá přeplněná. Je vhodná pro páry i pro rodiny s dětmi

Místní doporučují Tamarin

Místní označují Tamarin za nejkrásnější pláž ostrova. Možná proto, že se tak trochu vymyká. Pláž je pokryta černým pískem, tyrkysové vlny často lákají k pobřeží delfíny. Jedná se o klidné místo, které si rozhodně zamilujete. Dál od břehu můžete potkat silnější mořské proudy, velké vlny lákají surfaře. 

Na Mauriciu je koupací sezóna po celý rok, nejteplejší moře je od listopadu do dubna. Vyrazte co nejdříve do dovolenkového ráje. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.