Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže ostrova Phuket

Nejhezčí pláže ostrova Phuket

Největší thajský ostrov se pyšní nádhernými plážemi, které střídají bílé a zlatavé odstíny hebkého písku. Moře je zde nádherně vyhřáté, milovníci šnorchlování a potápění se mohou těšit na exotický podmořský život. Které pláže ostrova Phuket jsou nejkrásnější? Slunné Thajsko vám otevře brány ke klidné, romantické a relaxační dovolené. 

Nejnavštěvovanější je Kata Beach

Kata beach je dobře dostupná a na dosah je veškeré potřebné zázemí v podobě občerstvení, obchůdků a restaurací. Pláž je dlouhá kilometr a půl, azurové moře je zde v kontrastu s bělostným pískem. Pláž Kata beach je častou modelkou na prospektech cestovních kanceláří. Díky oddělení pláže a ulic, kde se nachází obchody a rušnější zóna, působí pláž klidným dojmem. Je prostorná i v nejvyšší turistické sezóně, oblíbí si ji páry i rodiny s dětmi. Od června do listopadu jsou u pláže větší vlny, což ocení zejména vyznavači surfování. 

Pulzující Patong Beach

Rušné letovisko je proslulé a vyhledávané nabídkou barů, diskoték a nočních klubů. Míří sem hlavně páry a všichni ti, kteří touží po zábavě až do pozdních nočních hodin. U pláže je největší počet hotelů, protože se jedná o jedno z nejkrásnějších zákoutí na ostrově. Pláž má délku tři kilometry, je vybavena lehátky a slunečníky. Občerstvení a nápoje vám obsluha přinese až na pláž. V sezónu je Patong beach rušnou pláží. 

Klidná Naiharn Beach

Jižní část ostrova Phuket ukrývá hned několik nádherných a téměř soukromých pláží. Naiharn beach vás oslní. Hladký a bělostný písek hladí chodidla při každém našlápnutí, v blízkosti pláže se tyčí pestrobarevný buddhistický chrám Wat Nai Harn, který jen dokresluje nádheru místa. V blízkosti pláže je zbudován klidný betonový rybník, můžete si zde půjčit například šlapadla. 

Freedom v blízkosti Patong Beach

Písku, slunce a moře si budete užívat na nádherné Freedom beach. Je v blízkosti známé Patong Beach, přesto je o poznání klidnější. To proto, že přístup k ní vede přes delší schodiště a následně se musíte kousek prodírat méně přístupnou krajinou. Odměnou vám bude nádherná pláž sevřená útesy z obou stran. Moře je zde klidné, pohled na kontrast tyrkysové hladiny a tmavě zelené džungle je opojný. 

Romantika na Yanui beach

Yanui beach je menší pláží, kterou byste našli na jižní části ostrova. Ikonický skalní útvar rozděluje pláž na menší části, návštěvníci zde mají pocit soukromí. Kouzelný je výhled na blízký mys, který je pokrytý zelení. K procházkám a výhledům vybízí blízká vyhlídka Větrný Mlýn a protější mys Promthep. Určitě se sem vydejte na procházku při západu slunce. 

Na západě navštivte Surin

Západní část pobřeží je živá, podél pláže se rozkládá dlouhá promenáda. Přesto vás okouzlí klid pláže Surin. Je více než 1 kilometr dlouhá a nachází se v malebné zátoce. Promenáda je krytá hustou vegetací, proto nepůsobí rušivě. V severní části pláže Surin budete obdivovat mohutný skalní výběžek, ten je předělem pláže Surin od Pansy Bay. 
Vyrazte do ráje nefritově barveného moře, který s otevřenou náručí vítá single cestovatele, páry, skupinky i rodiny s dětmi. Objevte kouzelný thajský Phuket. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.