Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže Sardinie

Nejhezčí pláže Sardinie

Sardinie je malým a poměrně blízkým rájem, objevíte pláže, na kterých se budete cítit jako v Karibiku, pláže s růžovým pískem nebo pláže, kde budete mít naprosté soukromí. Celé pobřeží Sardinie je tvořeno střídavě útesy a zálivy, romantická zákoutí čekají na vaši návštěvu. 

Druhý největší italský ostrov

Perla středomoří se může pyšnit historickými památkami a desítkami kilometrů nádherných pláží. Na Sardinii naleznete nejkrásnější pláže Itálie, mnohé z nich jsou oceněny modrou vlajkou. Písek na plážích je hebký a jemný, přechází z bělostných odstínů do zlatavé až po růžovou. Některé pláže jsou natolik nádherné, že je přístup na ně přísně regulován. 

Evropský Karibik, pláž Pelosa

Záliv Asinara ukrývá jednu z nejkrásnějších pláží, pláž Pelosa. Je považována nejen za italskou krásku, řadí se k nejkrásnějším plážím Evropy. Má nádherně bělostný písek kontrastující s čistým a tyrkysovým mořem. Je sevřena skalními masivy, přitom má pozvolný vstup do moře a klidnou mořskou hladinu. Romantiku místa jen podtrhuje strážní věž ze 16. století. Za návštěvu stojí i blízké město Stintino. V sezónu bývá hojně navštěvovaná.

Plameňáky potkáte na Su Giudeu

Klidná a prostorná pláž je v blízkosti zátoky Chia. Pláž Su Giudeu je nádherným místem, rozprostírá se v blízkosti rybníků, kde můžete spatřit plameňáky. Relaxace v blízkosti líně se táhnoucích písečných dun a podržena vůní jalovců. Pláž si oblíbí rodiny s dětmi i páry mířící za romantikou. 

Se surfem na Porto Giunco

Křišťálově čistá voda, bělostný písek a příjemně mírný vstup do vody. Taková je pláž Porto Giunco. Je oblíbená u rodin s dětmi, pro které je příjemná blízkost hlavního města a díky dobrým větrným podmínkám ji vyhledávají i surfaři.

Tajemné jeskyně u Cala Luna

Překrásná pláž, kde najdete soukromí je menší Cala Luna v sousedství Cala Gonone. Má bílý písek a omývá ji nádherně čisté moře. Krásu místa podtrhuje zeleň v okolí a celá řada jeskynních útvarů, které objevíte v pobřežním útesu. Na pláž se dostanete pěšky nebo lodí. 

Fotografové milují Cala Goloritze

Mezi nejvíce fotografované pláže na Sardinii patří Cala Goloritze. Našli byste ji v blízkosti Santa Maria Navarrese. Krásu místa se daří uchovat, protože pláž je dostupná pouze lodí nebo pěšky. Pláž je chráněná jako přírodní dědictví UNESCO, zamilují si ji ti, kteří hledají klid. Má ideální podmínky pro šnorchlování. 

Delle Dune, jako na Kanárských ostrovech

Kdo si oblíbil široké a dlouhé pláže Kanárských ostrovů, bude chtít navštívit pláž Delle Dunne. Našli byste ji v blízkosti Palau v Porto Pollo. Pláž je autem dobře dostupná, je obklopená dunami a posypána jemným pískem

Villasimius a Punta Molentis

Letovisko Villasimius se může chlubit hned několika nádhernými plážemi. Oblíbená je Punta Molentis v Capo Carbonara. Je to odlehlá zátoka vzdálená civilizaci. Zajímavostí je, že je zátoka rozdělena skalnatým výběžkem a z každé strany má moře jinou barvu. Nejkrásnější výhled na oblast je ze starobylého nuraghu. 

Odlehlá Aruttas

K pláži Aruttas se dostanete autem, je však vzdálená od obvyklých turistických cílů. Najdete ji v zálivu Di Oristano. Těšit se můžete na naprostý klid a pláž s bělostným hebkým pískem pokrytým miniaturními mušličkami. Voda je zde nádherně průzračná a vstup do moře mělký. 

Cala Brandinchi, jako na Tahiti

Nejkrásnější pláží oblasti San Teodoro je pláž Cala Brandinchi. Připomíná pláže v ráji Tahiti, protože má křišťálově čistou vodu, jemný písek a je lemována vzrostlými borovicemi. Je přírodním bazénkem, milují ji rodiny s malými dětmi. Krásu místa dokresluje Isola Tavolara, která se tyčí nad mořem. Pláž je velmi vyhledávanou. 

Plavky na Sardinii můžete obléci už v červnu, vyberte si nejkrásnější pláž Sardinie a vyrazte na dovolenou plnou klidu a romantiky. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.