Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže Zanzibaru

Nejhezčí pláže Zanzibaru

Bělostné pláže lemované palmami s hebkým pískem v kontrastu s čistým a blankytně modrým mořem je jeden z důvodů, proč si turisté volí právě Zanzibar. Na plážích je čeká rajský klid a vyhřátá mořská hladina, pod hladinou nádhera podmořského světa. Ostrov provoněný kořením, klidem a vlídnou atmosférou si vás získá hned po příletu. Rovníkový Zanzibar vítá turisty po celý rok, vyrazte za vodními radovánkami i vy. 

Nejkrásnější pláž je Nungwi beach

Ikonická pláž, která láká cestovatele z titulních stran katalogů je Nungwi beach. Rozlehlá pláž s hebkým bílým pískem a krásným výhledem na okolní přírodu si okamžitě získá vás i objektiv vašeho fotoaparátu. Pláž je ideálním místem pro relaxaci i pro pobyt rodin s dětmi, má mírný vstup do vody. Pláž Nungwi beach umožňuje plavání jak při přílivu, tak při odlivu. V blízkosti jsou korálové útesy hrající všemi barvami, s potápěním a šnorchlováním nebudete chtít přestat. Pláž je vyhledávaným místem po celý rok, bývá rušnější v blízkosti hotelových komplexů. Klid najdete na vzdálenějším konci. 

Na Bwejuu beach s přílivem

Nádherná a poměrně klidná pláž je Bwejuu beach. Vzrostlé palmy lemují rozlehlou pláž, která nebývá přeplněná. V blízkosti je dobře vybavené zázemí, pláž je vyhledávaná i pro kitesurfing. Při odlivu ale ustupuje hladina moře poměrně hluboko, proto je nejlepší na pláž vyrazit s přílivem. 

Romantická Kendwa beach

Kendwa beach je dlouhá a rozlehlá, právě zde si užijete nádherné výhledy na západ slunce. Není tolik navštěvovaná, proto je vyhledávaná páry, které touží po soukromí. V blízkosti pláže je příjemný přírodní stín palem a už kousek od břehu se moře svažuje a poskytuje dobré podmínky pro plavání. Plavat zde můžete po celý den a večer si užijete skvostnou párty. 

Místní vám poradí navštívit Jambiani beach

Podle místních obyvatel je Jambiani beach nejkrásnější pláží ostrova. Leží stranou vyhledávaných hotelových resortů, proto vám poskytne klid a soukromí. Ceny občerstvení v místních restauracích jsou více než příznivé, krásná je i procházka po přilehlých vesničkách. 

Kitesurfing na Paje beach

Východní pobřeží Zanzibaru ukrývá krásku Paje beach. Moře je zde průzračně čisté, prohřáté a pláž je příjemně stíněná. Vstup do moře je mírný, pláž je vhodná i pro rodiny s menšími dětmi. Při pobytu na pláži je vhodné sledovat hodinky, příliv a odliv zde bývá citelný a moře ustupuje daleko od břehů. Po určité měsíce zde panuje silnější vítr, pláž si oblíbili milovníci kitesurfingu. 

S dětmi na Michamvi beach

Klidná mořská hladina a mírný vstup do vody najdete na východním pobřeží ostrova. Navštivte pláž Michamvi beach. Nemusíte se obávat velkých vln ani přílivu turistů. Pláž je méně vyhledávanou, najdete zde klid a soukromí. Příjemný klid a volnost pláže je vykoupena menší nabídkou občerstvení. Pláž si oblíbí rodiny s dětmi, páry i milovníci potápění a šnorchlování, protože v blízkosti je úžasná korálová laguna. Na Michamvi beach budete téměř osamoceni. 

Za delfíny na Kizimkazi beach

Kizimkazi beach si získala přízeň těch, kteří chtějí sledovat velryby a delfíny. Velryby migrují v její blízkosti a pláž je pro pozorování dokonce vybavena dlouhými moly a vyhlídkovými místy. Je příjemným místem, kde můžete nakouknout do života místních v blízké rybářské vesničce. Určitě si prohlédněte nedalekou mešitu z 12. století, patří k nejstarším ve východní části Afriky. Koupání na pláži je zapotřebí sladit s dobou přílivu. 
Koupání, opalování, odpočinek a relaxace. Takový je Zanzibar. Všudypřítomný klid si vás rychle získá, poznejte krásy ostrova co nejdříve.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.