Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nizozemsko otevřelo slavné „Zahrady Evropy“

Nizozemsko otevřelo slavné „Zahrady Evropy“

Pátek 12. dubna byl spojen s radostnou zprávou pro milovníky květin. V Nizozemsku se otevřela legendární květinová zahrada Keukenhof.

Zahrada Evropy – takové označení nese největší květinový park v Nizozemsku poblíž městečka Lisse. Už řadu let přináší návštěvním nevídanou podívanou na spoustu narcisů, tulipánů, krokusů, lilií, hyacintů a ostatních květin na ploše 32 hektarů.

Vloni opatření spojená s koronavirem tento unikátní klenot poprvé v celé historii uzavřela. Po roce je ale všechno jinak. 12. duben se zahrada otevřela. 

Do květinového parku pouze s negativním testem

Vstup do parku je vzhledem k epidemiologickým opatřením v celé zemi spojen s jistými omezenými. Rozhodně nelze spoléhat na návštěvy kolem 25 tisíc lidí denně, jako tomu bylo v minulosti zvykem.

  • Park vpustí dovnitř asi 10 % obvyklé kapacity návštěvníků.
  • Vstupenka musí být zakoupena přes internet předem.
  • Návštěvník se musí prokázat negativním testem na COVID-19, který nesmí být starší jak 40 hodin.

Při dodržení těchto opatření bude květinový park Keukenhof zpřístupněn prozatím na šest dní v následujících dvou dubnových týdnech. Běžně byla Zahrada Evropy otevřena od března až do května a během této doby zde proběhla spousta výstav. Pro roce omezování je to však velký úspěch a návštěvníci mohou zase obdivovat krásné altány pojmenované po nizozemském královském rodu, dech beroucí květinové záhony a nedaleký místní zámek.

Země skrývá celou řadu pokladů. Prohlédněte si průvodce pro Nizozemsko a naplánujte si příští dovolenou.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.