Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nový rok přináší změny pro cestovatele. V čem bude jiný?

Nový rok přináší změny pro cestovatele. V čem bude jiný?

V kurzu jsou nové destinace, řada procesů je jednodušší a změny v nabídce služeb hlásí i cestovky. Na co se cestovatelé mohou těšit v roce 2024? Jak jsou na tom ženy cestovatelky a bude vyslyšen ten, kdo se chce na dovolené vyspat do sytosti?

Mění se cílové destinace

Stále více turistů vyhledává klidnější místa s autentickou atmosférou. Už netáhnou metropole s davy lidí, jako cíl dovolených si lidé vybírají menší lokality a městečka. Oblibu Barcelony dohání stará část Tarragony nebo Valencie. Amsterdam mnozí vyměňují za klidnější ale stejně poutavý Utrecht nebo Rotterdam. Návštěvníci si cení příjemného prostředí a vřelého přijetí místních. 

Low cost pobyty

Úspory se nevyhýbají ani turistickému sektoru. Nárůst popularity zaznamenávají aplikace pro vyhledávaní levných letenek, first minute akcí nebo různých výhodných nabídek. Neklesá touha poznávat nová místa, cestovatelé se ale raději vydají na více kratších dovolených během roku. Proto jsou trendem nejrůznější prodloužené víkendy, poznávací zájezdy a zážitkové pobyty pořádané na kratší období než jeden týden.

Klid a relaxace

Hotelové řetězce si jsou vědomy nárůstu požadavků klientů na klidný a ničím nerušený pobyt. Přibývá míst, kde je zakázán pobyt s malými dětmi a ubytují až hosty od 16 let. Omezuje se noční zábava a dodržuje se večerní klid. 
Odpočinout tělu nedopřejí úporná vedra, tropické teploty posledních let obrátily pozornost mnoha cestovatelů k destinacím na severu Evropy. Možná se v budoucnu ohřejeme i u studeného Baltu.

Ženy na cestách

Přibývá sólo pobytů a mnozí cestovatelé se už nebojí vyrazit sami. Perfektní zprávou je, že obavy odložily ženy, dokonce tvoří většinu těch, kteří se na cesty samy vypraví (64 %). V nabídkách se objevuje stále více pobytů, kde mají připravený program pro ženy, které cestují sólo. A kdo čeká relaxaci a kosmetické procedury, mýlí se. Žádané jsou nejrůznější expedice, poznávací pobyty nebo vzdělávací programy.

Paříž hostí letní olympijské hry

Paříž se připravuje na nápor turistů, protože se stává hostitelem olympijských a paralympijských her. Kdo se chce zúčastnit, měl by si zajistit včas letenku. Ti, kteří chtějí Paříž poznat v klidnějším období, měli by zvolit předsezonní nebo posezonní pobyt. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.