Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Očkování jako součást zajímavých míst světa. New York chce být další

Očkování jako součást zajímavých míst světa. New York chce být další

Některé státy světa se po devastující pandemii koronaviru rozhodly, že budou lákat turisty všemožnými způsoby. Ukazovat jim budou nejenom krásná místa a památky, ale nabídnou i možnost očkování.

Snaha opět nastartovat turistický ruch je pro spoustu zemí velice důležitá. Typickým příkladem jsou Maledivy, které se rozhodly, že turistům nabídnou možnost očkování. Podobného nápadu se chytla také Aljaška. Třetí v pořadí je New York. Ten chce ukázat návštěvníkům překrásné památky a významná místa amerického města, kde zároveň zpřístupní očkování turistům.

Podle slov starosty Billa de Blasia chce město v cestovatelích nabudit dojem bezpečné světové metropole. Zkrátka spojení dobrého s užitečným. Z logiky věci by byla cestovatelům předkládána vakcína Johnson & Johnson, u které postačuje pouze jediná dávka.

Tento záměr je prozatím v plenkách a starosta se aktuálně snaží očkovat především občany New Yorku. S blížící se turistickou sezónou však tato idea nabývá na reálné podobě. Jen si to představte sami, vyrazíte do New Yorku poznávat Central Park, Times Square, Brooklynský most a při té příležitosti se necháte očkovat. Přesně tohle jsou potenciální oblasti plánovaného očkování turistů.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.