Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Party ostrov Ibiza je mnohem víc než protančené střevíce. Objevte její kouzlo

Party ostrov Ibiza je mnohem víc než protančené střevíce. Objevte její kouzlo

Největší párty ostrov na světě, ostrov mladých, kde hudba hlučí 24 hodin denně. Takovou pověst má Ibiza a možná ne úplně po právu. Ibiza nabízí nespočet kouzelných míst a klidných zátok, úchvatnou architekturu i místa, která lákají k poznání historie. Vypravte se na Ibizu. 

Kouzelná dovolená, Ibiza je správnou adresou

Přecpané kluby a divoké večírky jsou doménou San José a San Antonia. Party Ibiza zde ale končí a jinak je klidným a vstřícným místem, které rozhodně stojí za objevení. Stovky zátok, kde je minimum turistů je schováno mezi skalními útesy, romantikou jsou nabité procházky cypřišovými háji a místa opředená mýty najdete na jihozápadě ostrova. Není málo těch, kteří tvrdí, že právě zde je vrcholek samotné Atlantidy. 

Baleárské souostroví a město Eivissa

Historické centrum a úchvatnou architektonickou scenérii naleznete v hlavním městě Ibizy v Eivisse zvané Vila (místní název, hlavní město se jmenuje Ibiza). Město patří k nejstarším na světě, můžete se projít po hradbách ze kterých jsou úchvatné výhledy, vychutnat si místní speciality a kochat se v přístavu. Jedny z nejluxusnějších jacht kotví právě zde. Eivissa je poklidná a jejímu kouzlu rychle propadnete, není náhodou, že je zapsána na seznam UNESCO.

Největší nekropole na světě

Největší nekropoli na světě si můžete prohlédnout na Ibize. Necropolis del Puig des Molins byla založena v 7. století před naším letopočtem Féničany. Objeveno bylo přes 3 000 hrobek a průzkum ještě neskončil. Mnohé hrobky jsou přístupné.
Zajímavým fénickým osídlením je Poblat fenici de sa Caleta, první ostrovní osada féničanů se nachází u zátoky Sa Caleta. 
Přírodní krásy ochutnáte při výstupu na horu Sa Talaiassa a seznam co vidět na Ibize zdaleka nekončí. V jižní části ostrova je nádherný přírodní park, kde budete obdivovat solné pánve a hnízdiště ptáků. Karibik středomoří s klidnou atmosférou objevíte na ostrově Formantela, kam se dostanete trajektem a aktivní dovolenou slibuje množství turistických tras a cyklostezek.

Nejkrásnější pláž na Ibize

Věděli jste, že nejkrásnější pláž na Ibize je jednou z nejkrásnějších pláží na světě? Pláž Playa de Illetas se pravidelně umísťuje v první desítce světových pláží. Krásnou pláží je i Cala Tarida. Ta je však v blízkosti San José a bývá rušnější. Ti, kteří si chtějí vychutnat pláž prázdnou, mohou vyrazit na romantickou procházku při východu slunce. 
A kdo si chce přeci jenom užít nějakou tu Ibiza párty, může vyrazit z pláže na party loď. 

Počasí na Ibize nezklame, čeká vás slunce

Ibiza je ostrovem plným slunce, dovolená bude ve znamení odpočinku a relaxace. Letní teploty se blíží třiceti stupňům, moře je příjemně prohřáté. 

Ibiza je roztomile malá, přímo se nabízí vypůjčit si auto nebo skútr a projet si všechny krásy ostrova na vlastní pěst. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.