Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Poznejte podmořský svět Zanzibaru a ta nejlepší místa pro potápění

Poznejte podmořský svět Zanzibaru a ta nejlepší místa pro potápění

Na světě existuje hned několik vybraných destinací, které jsou pro potápění jako stvořené. Řadí se mezi ně i dnes velmi oblíbený Zanzibar. Africký ostrov vyznačující se jedinečnou atmosférou, ale především průzračnou a čistou vodou, nekonečnými písečnými plážemi a hřejivým klimatem. Indický oceán omílající Zanzibar je jako stvořený pro poznávání podmořského světa. Přinášíme vám výčet těch nejzajímavějších míst.

Kendwa

Vaším odrazovým můstkem na Zanzibaru se může stát vesnice Kendwa nacházející se v severozápadní části ostrova. Jemný písek plný mušlí, tyrkysová voda a minimální turistický ruch. To je výchozí zázemí pro potápěče. Právě na tomto místě jsou ideální podmínky pro šnorchlování. Vyrazit můžete na projížďku lodí, z níž se budete potápět v překrásných oblastech. Za zmínku stojí nedaleký ostrov Daloni, popřípadě o něco vzdálenější ostrov Tumbatu. V jeho případě budete moci spatřit dech beroucí korálovou zahradu.

Kendwa je výchozím bodem pro dosažení mnohých potápěčských lokalit. Typickým příkladem jsou oblasti jako Popobawa a Hunga. Podmínky pro potápění jsou dobré pro začátečníky i pokročilé. Služby spojené s poznáváním podmořského dna nabízí nejenom tamní hotely, ale také specializovaní poskytovatelé těchto služeb.

Nungwi

V relativní blízkosti potápěčské oblasti Kendwa se nachází další populární místo. Je jím větší vesnice Nungwi, která je v podstatě třetí největší osadou na ostrově. Žije zde přibližně 5 500 obyvatel. Z původně tradiční rybářské vesnice se stalo celkem vyhledávané turistické centrum. Místní pláže se často dostávají do žebříčku nejkrásnějších pláží světa. Díky skvělým podmínkám si tu můžete vybírat z mnoha potápěčských center. Ta jsou připravena na nápor začátečníků i pokročilých.

Pokud se pustíte do šnorchlování, čeká na vás spousta korálových oblastí. Vyrážet můžete i do blízkého okolí této severní části Zanzibaru. Ať už to bude kvůli pozorování želv nebo delfínům. V tomto směru se nabízí lokality jako Mbwangawa, Leven Bank a Magic Reef. Nungwi je bezpochyby rušnější nežli Kendwa, na druhou stranu je zárukou všestranných a bohatých služeb, které můžete v rámci potápění využívat.

Matemwe

Další z vynikajících lokalit určených k potápění. Vesnice Matemwe se nachází na severovýchodním pobřeží Unguja. Významným zdrojem příjmu je tu rybolov a pěstování mořských řas. K přednostem této oblasti patří nejdelší pláž Zanzibaru, která je klidná a pyšní se bílým pískem. Z pohledu potápění je třeba vypíchnout malý atol Mnemba, korálový útes, ale i místní lagunu. K vidění je přemíra vodních živočichů.

Kolem Matemwe je hned několik útesů stojících za návštěvu. Jsou to například Kichuani, Small Wall a Wattabomi. Potápění je zde celoroční záležitostí, ale pokud si ho chcete vychutnat v kombinaci s těmi nejlepšími podmínkami, vyrazte sem v únoru nebo březnu, popřípadě v červenci a v srpnu. Příjemná teplota vody se pojí se skvělou viditelností.

Ostatní pláže

Kromě třech nejlepších míst pro potápění na Zanzibaru máte možnost navštívit i některé méně populární oblasti, kde budete poznávat podmořský svět. Je to třeba pláž Pwani Mchangani, u níž jsou bohaté korály. Vedle šnorchlování se můžete věnovat i jiným vodním aktivitám. Na východním pobřeží ostrova je to zase čtyřicet metrů široká pláž Pingwe. Zanzibar má zkrátka co nabídnout.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.