Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Samoa: Kdysi ostrov kanibalů je dnes oblíbenou turistickou destinací

Samoa: Kdysi ostrov kanibalů je dnes oblíbenou turistickou destinací

Souostroví Samoa v Jižním Pacifiku, to už dávno nejsou krvelační kanibalové. Místní obyvatelé se od svých předků hodně liší. Jsou dobrosrdeční, pohostinní a umožní vám poznat exotický ráj do nejmenšího detailu.

Historie tohoto exotického ostrova sahá až do 10. století před naším letopočtem, kdy jej osídlovali Polynésané. Mořeplavci poprvé objevili ostrovy v roce 1722. S kdysi krvelačných domorodců se postupně stali lidé hrdí na své tradice a životní styl. Ten lze považovat za unikátní díky klidnému životnímu tempu. Nikdo nikam nespěchá a všichni si užívají krás kolem sebe.

Samoa je na první pohled trochu hůře dostupným místem jižního Pacifiku. Možná právě proto je velkým lákadlem náruživých turistů prahnoucích po autentičnosti tamního prostředí a něčem zcela výjimečném.

Nechte se vtáhnout polynéskou atmosférou

Souostroví Samoa to je nedotřená příroda bez civilizace. Ráj na zemi, který umocňuje i přístup místních lidí. Ti vás ubytují ve svých chatrčích na pláži zvaných fale, pohostí nejtypičtějším pokrmem lap-lap a nechají vás nasávat atmosféru šplouchajících vln. Při procházkách po ostrovech se dostane do kontaktu s živými želvami, okusíte průzračnou vodu a zcela mimo civilizaci objevíte řadu písečných pláží s palmami.

Ráj na ostrově Samoa má spoustu podob a nabízí zajímavosti, kterým podlehne naprosto každý příznivec exotiky.

  • Na Savaii je to vodopád Afu Aau s výškou 220 m.
  • Na Upolu okusíte kouzlo zátoky Fagaloa Bay.
  • Poznáte oblast Aiga-i-le-Tai zahrnující ostrůvky Nuulopa, Apolima a Manono.
  • Směřovat budete do džungle k vodopádům Fuipisia.
  • Navštívíte první národní park Samoi zvaný O Le Pupu Pue National Park.

Liduprázdný svět na Samoa

Vyrazte na ostrovy v sezóně od března do října a užijte si pohled na zcela jiný svět. Dovolená bez lidí jen v ryzí přírodě. Pronikněte mezi místní obyvatele a ti vám na oplátku odhalí nejtajnější krásy exotických ostrovů.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.