Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Sicílie, ostrov plný krás

Sicílie, ostrov plný krás

Romantická, tajemná, okouzlující a plná kontrastů. Taková je Sicílie. Je rozprostřena na největším ostrově Středozemního moře a rozhodně má co nabídnout. Navštívíte starobylé stavby, přírodní rezervace i krásné pláže. V jednom dni můžete zažít to, co jinde za týden. 

Vystoupejte na Etnu

Pobřeží Sicílie je lemováno ostrými štíty hor a je omýváno průzračně čistým mořem. Sicílie okouzlí ty, kteří chtějí klidnou dovolenou na pláži s dostatkem soukromí, milovníky nočního života i zkušené cestovatele. Stačí si pronajmout auto nebo motorku a procestovat všechny krásy, které má Sicílie na dovolenkovém menu. Jestliže jedete jen ve dvou, vypůjčte si pohodlný skútr a ostrov se vám ukáže do posledního zákoutí. 
Sicílie je plná přírodních krás, největším lákadlem je určitě výlet k sopce Etna. Výstup k aktivní sopce vás zavede ke kráterům a do černé krajiny, která je jako z jiného světa. Před ničivou silou sopky jsou všechny všední starosti nicotné a zážitek ve vás dlouho zůstane. Na samotnou Etnu můžete vystoupat s průvodcem, kousek se dá jet autem a pak lanovkou. 

Poznejte panenskou rezervaci Zingaro

Klid, soukromí a panenskou přírodu si užijete v rezervaci Zingaro. Čekají vás pláže bez davů turistů, naprostý klid a nedotčený kus přírody. Za vidění stojí i několik jeskyní, které se v rezervaci nacházejí. Vstup do přírodní rezervace je za drobný poplatek, ale rozhodně se vám návštěva bude líbit. 

Taormina s výhledem na Etnu

Taormina je příjemné městečko, procházky romantickými uličkami si jistě užijete plnými doušky. Během návštěvy navštivte řecké divadlo, z jeho starobylého hlediště je výhled i na samotnou Etnu. Celé město je položeno vysoko nad mořem a slibuje nádherné výhledy do okolí. 

Trojice měst, které nesmíte minout

Když se vypravíte na dovolenou na Sicílii, nesmíte minout úchvatné a divoké Palermo. Prohlédněte si Normandský palác a katedrálu. Zážitkem je i nákup na místním tržišti. Za procházku určitě stojí i Catanie, s živým a divokým centrem města. Romantika ze všech koutů na vás bude dýchat v horské vesničce Erice, kam se svezete lanovkou. Od hradu je nádherný výhled do širokého okolí. Historické centrum je plné památek, objevíte pozůstatky staveb až z 8 století před naším letopočtem. 

Nádherné sicilské pláže

Sicilské pobřeží vybízí k vodním sportům, šnorchlování i k lenošení. Krásnou oblázkovou pláž najdete v Taormině. Koupání v průzračném moři a výhled na strmé skály rozhodně stojí za to. Oblíbenou písečnou pláží je pláž San Vito lo Capo. Najdete ji na severozápadě ostrova, je příjemně dlouhá a s jemným pískem. 

Zakousněte se do Sicílie

Lahodnou kuchyni za relativně příznivé ceny najdete v pouličních stáncích, bistrech i lokálních hospůdkách. Určitě ochutnejte těstoviny s rajčatovou omáčkou, pizzu s pistáciemi nebo sicilskou caponatu. Z drobného občerstvení vám zachutná místní zmrzlina, výtečné italské sýry a uzeniny. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.